Închide

Noul parc industrial din Câmpia Turzii ar putea fi administrat de Primărie

AdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 08, 2014 0 239

Consilierii locali din Câmpia Turzii trebuie să se pună de acord în privința realizării  noului parc industrial, pe care ar putea să-l administreze chiar Primăria, a precizat liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan. El nu consideră că investiția într-un parc industrial ar fi inoportună, cu toate că în Câmpia Turzii mai există un astfel de obiectiv pe care îl administrează nemții de la Reif și care a rămas și acum neocupat, deși au trecut ani buni de la deschidere. „Concurența este chiar bine venită, având în vedere că investitorii vor putea alege între un parc administrat de un privat și un parc administrat de o entitate de stat. Cred că este extrem de benefic pentru dezvoltarea municipiului Câmpia Turzii. Pentru a nu exista complicații juridice, nu este neapărat nevoie ca acest parc industrial să fie introdus în circuitul Tetarom. Primăria are capacitatea de a gestiona pe cont propriu un astfel de obiectiv”,  a comentat Lăpuan.

Inițial, consilierii PNL și PDL s-au opus achiziției de teren pentru realizarea acestui parc industrial. Reprezentantul PNL, Dorin Lojigan, a precizat că nu există nici o cerere fermă din partea vreunui investitor și că achiziția de teren nu s-ar justifica, mai ales că Primăria intenționează să cheltuie din buget în jur de 900.000 de euro. Același Lojigan a atras atenția că primarul dorește să cumpere teren prin negociere directă, fără a mai trece prin licitație publică. Liderul PSD, Remus Lăpușan, a explicat că sumele implicate vor fi mult mai mici pentru că într-o primă fază se va achiziționa o suprafață de numai 5 hectare, urmând ca parcul să se extindă doar dacă vor veni noi cereri din partea unor investitori. Lăpușan a mai adăugat că Primăria ar putea apela și la fonduri europene pentru realizarea infrastructurii parcului. Proiectul ce vizează achiziția de teren s-a aprobat în plenul Consiliului Local, după mai mute ședințe în care el a fost repsins. Nemții de la Reif au anunțat că vor face plângere împotriva Primăriei Câmpia Turzii, la Consiliul Concurenței, pentru că ei nu au beneficiat de nici un ajutor de stat atunci când au realizat parcul pe care îl administrează în prezent.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare