Închide

Noul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla este Claudiu Lucian Pop, a decis sinodul episcopilor reunit la Blaj

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 14, 2021 0 358

Noul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla este Claudiu Lucian Pop, a decis sinodul episcopilor reunit la Blaj.

Claudiu Lucian Pop este noul episcop eparhial al Eparhiei de Cluj-Gherla după ce a primit consimțământul Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, reunit la Blaj în 12 aprilie. Înscăunarea acestuia e programată sâmbătă.

Claudiu Lucian Pop s-a născut în 22 iulie 1972 în localitatea Pișcolt din județul Satu-Mare. A urmat Școala Generală în oraşul Jibou, fiind apoi absolvent al liceului din localitate, cu profilul chimie-biologie. În 1990 a fost admis la Facultatea de Chimie din Bucureşti dar a abandonat cursurile după un an pentru a începe pregătirea teologică. În 1991 a obținut o bursă de studii la Roma iar între anii 1991 și 1999 a fost student al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma. A studiat Filozofia la Universitatea Pontificala Urbaniana, iar apoi Teologia la Universitatea Pontificală Gregoriana, unde a obținut licența în Teologie Spirituală în 1998 și Doctoratul în 2006.

Este preot din 1995. A fost organizatorul vizitei papei Francisc la Blaj în 2019. Pop este succesorul în funcție al lui Florentin Crihălmeanu, decedat la începutul acestui an după ce a contract o infecție cu noul coronavirus. Citește și:

Cine administrează eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla până la alegerea unui nou episcop

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare