Închide

Nou tip de consultare a vecinilor: „să moară și blocul vecinul”. Sau ce se întâmplă când te iei de fostul arhitect-șef Iancu

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 11, 2015 0 1566

Proprietarii Bistro Bonjur din Bună Ziua au formulat o serie de obiecții referitoare la documentația semnată de fostul arhitect-șef Adrian Iancu pentru Electrogrup, un Plan Urbanistic Zonal pentru funcțiuni mixte și de locuire pe un teren de 2,2 hectare aflat în vecinătate. Printre altele, aceștia au semnalat că arhitectul și-a asigurat prin noul Plan Urbanistic General fix același regim de construire pe care l-a propus prin respectiva documentație, mai mult, chiar vrea un etaj în plus față de normele aprobate și față de clădirea bistroului, după cum a subliniat Dan Scerbac, proprietarul bistroului, în etapa de consultare a populație. În schimb, arhitectul Iancu l-a informat pe acesta, dar și pe primărie că, de fapt, nici acesta n-a respectat numărul de etaje din documentația de urbanism în baza căreia a construit.
Electrogrup a cerut aprobarea de la Consiliul Local pentru un Plan Urbanistic Zonal în zona Bună Ziua Sud, pe un teren de 2,2 hectare, cu deschidere la strada Bună Ziua și strada Costache Negri. Pe acest teren s-au propus locuințe individuale și colective mici cu un regim de înălțime Demisol, Plarter și două Etaje, iar la artera principală două imobile mixte, Subsol, Parter, 5 etaje plus unul Retras. Arhitectul Adrian Iancu, cel care s-a ocupat de documentație a explicat că este de fapt vorba despre un PUZ de reparcelare, în vederea amenajării de locuințe și imobile mixte, spații verzi (loc de joacă), dar și cedarea de teren la strada Bună Ziua pentru amenajarea unei stații de transport în comun, crearea unei străzi noi (la strat de rezistență) și lărgirea și prelungirea străzii Costache Negri.

În etapa de consultarea a vecinilor pe care a parcurs-o respectiva documentației, proprietarii Bistro Bonjour Residence au pus la îndoială anumite prevederi ale PUZ-ului Electrogrup formulat de Iancu.

 

iancu

În schimb, arhitectul le-a răspuns că documentația sa respectă prevederile din noul PUG, mai mult că, de fapt, cei care sunt în nelegalitate sunt, de fapt, ei.

iancu 2
Potrivit hotărârii din 2011, PUZ și PUD construire pensiune turistică strada Costache Negri nr. 1, regimul de înălțime pentru Bistro Bounjour Residence este de demisol, parter, etaj și etaj retras.

Primarul: „Trimit poliția locală”

La ședința ordinară din 9 iulie, consilierii locali au luat în discuție PUZ-ul Electrogrup întocmit de Iancu. Consilierii PSD au remarcat sesizarea venită de la arhitectul Adrian Iancu și au cerut lămuriri de la Direcția de Urbanism. „Față de această observație, nu știu să se fi făcut ceva. Eu consider că e punctul său de vedere, părerea lui față de cetățenii care au avut anumite observații”, a declarat șefa Direcției de Urbanism, Corina Ciuban. „Deci să propunem o amânare până se lămurește situația”, a intervenit președintele de ședință, consilierul Csoma Botond. Consilierul PSD, Claudia Anastase a fost „Pentru”, motivând că atunci când cineva semnalează o problemă urbanistică, primăria trebuie să verifice situația. În discuție a intervenit și primarul Emil Boc care a constatat că problema semnalată de arhitectul Adrian Iancu n-are legătură cu documentația acestuia care este în regulă, ci se referă la un proiect vecin, Bistro Bonjour. „Trimit poliția locală acolo să ne trimită un raport și să ne informeze asupra situației la următoarea ședință de Consiliul Local”, a sintetizat primarul. Intervenția sa i-a liniștit pe aleșii locali care și-au dat votul pentru documentația semnată de Iancu pentru Electrogrup.

Sursa foto: Bistro Bounjour (Facebook), vedere spre terenul Electrogrup unde s-a propus PUZ-ul

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare