Închide

Nou secretar de stat în Ministerul Sănătății, școlit la Cluj

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - iul. 21, 2016 1 391

Noul secretar de stat din ministerul Sănătății, responsabil de politica privind medicamentele și numit ieri, e școlit la Cluj.

E vorba de Ioana Ursu (33 ani), care a devenit ieri secretar de stat în Ministerul Sănătății și va coordona, printre altele, politica medicamentului. Are zece ani de experiență în formularea de politici farmaceutice și în elaborarea mecanismelor de finanțare a medicamentelor și a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca, dar deține și două diplome de master – în Științe Politice de la Université Paris-Est Marne-la-Vallée din Paris și în Politici Internaționale de Sănătate de la London School of Economics din Londra.

Cei zece ani de experiență i-a bifat în special în Marea Britanie și Germania. „La capitolul politici de sănătate, Ioana Ursu a realizat design de pachete de beneficii farmaceutice în cadrul sistemelor de asigurări de sănătate, a formulat recomandări de management și eficientizare a costurilor din sisteme de sănătate și a dezvoltat sisteme de decontare bazate pe evidențe clinice și economice”, propune Ministerul Sănătății.

Un comentariu

Scrie un comentariu