Închide

Nostalgia verdelului din Clujul de altădată. Clujenii se plâng de betonarea excesivă și postează vederi cu orașul din anii comunismului. Primarul Emil Boc contraatacă în online cu fotografii cu lalele plantate primăvara aceasta în zonele centrale

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 02, 2023 0 912

(firmele câștigătoare care furnizează plante municipalității – Garden Center Grup, Paul Florewers, Oltenia Garden și Eco Garden Construct)
Ce comenează oamenii despre vederile din Clujul de odinioară și proiectele actuale de modernizare ale Primăriei, puse în operă în centru
Ar trebui făcută o campanie/petiție/orice pentru stoparea betonării Clujului. Și impunerea unei reguli de bun simț în parcuri și locuri publice, un anumit procent să fie zona verde (DorDea Crina)
 Dar sa fie verde cu adevarat, nu pamant cu cate un fir de iarba cum a fost si la care ii spuneam „verde”. (Filip Phillip)
 Prea tarziu. A fost votat 20 de ani .Zsiga Liviu-Stefan
Nu zona verde cum o vede primăria(adică un copac sfrijit într-o mare de betoane), ci adevărate zone cu flori, arbuști, iarbă înaltă, copaci.(Andrei Nicu)
Normal, is convinsa ca si ei stiu ce inseamna zona verde, doar ca nu au chef de intretinere. In plus, cum mai vand firmele lor dale la triplu pret? (DorDea Crina)
S-a betonat ca să acomodeze numărul crescut de autovehicule. Orașul nu mai este pentru oameni.  E nevoie de mai mult activism și interes ca să fie pentru oameni din nou. (Camelia Negrău)
Păi, cum vreți frate sa fie și Clujul in rând cu lumea? Adică valahii puturoși și-au betonat Bucureștiul și voi sa rămâneți în urmă? Aratati-le miticilor de ce sunteți voi in stare, ca ardeleni europeni ce sunteți. (Liviu Petre)
La capitolul spatii verzi capitala sta mai bine ca noi. Și vara e mai plăcut având un pic de umbră. (Andreea Guja)
Dl Boc , betoneaza ptr pietoni. (Antonio Morar)
Foarte adevarat, in multe orase europene locurile de interes sunt betonate si „curatate” de vegetatie pentru a primi cat mai multi turisti. Asta se intampla doar in centru (zone pietonale, piete publice etc), in rest, in aceleasi orase gasesti suficiente parcuri generoase. Se vede ca au separat zonele turistice de zonele „respirabile” pentru localnici. (Cristi Barbus)
Piatră – de Bocovia Iemil (Dan Daniel)
Stiu ca unora nu le plac comparatiile cu Bucurestiul , dar sunt acolo cateva zone , strazi pline de pomi !
Cateodata , ca pieton este deranjant faptul ca pe langa masini parcate mai sunt si spatiile pomilor , radacinile putin iesite etc dar inca vezi copaci care au coroana unita cu cei de pe partea opusa ! Avem un mare avantaj ca inca mai sunt padurile ce inconjoara Clujul , altfel nu aveaum un aer respirabil. (Antonio Morar)
Ipocriți de beton, sunt curios și câți mergeti la dezbaterile publice pe proiect.
Cine credeți ca vă schimbă vouă proiect dezbătut, venit prin concurs de proiecte, licitat, câștigat, în execuție. Tanti floricica din mănăștur și-a dat seama că pare și ea mare expert în spații publice dacă o zice pe aia cu betonul. Ca bine îi zice lui Boc. Ce om rău. (Alex Bejan)
Înainte nu era tot așa? Cu diferența că exista un trotuar și o bordură. (Vasile Moraru)
Încă odată spun: dacă înainte era tot așa, iar acum e tot așa, pentru ce am cheltuit câteva milioane de lei? Ca să schimbăm asfaltul cu dalele de piatră?
Nu voiam oare noi să facem Clujul mai verde? (Silion Vasile)
Ati ales intentionat singura portiune care nu avea nici inainte copaci si verdeata, asa-i? (Florina Gabor-Harosa)
Mergeti pana acolo. Priviti ce a facut in jurul statuii si de partea cealalta a zidului. Asa era inainte ca in foto. Acum, au ramas cativa brazi si peste tot pe langa ei e fundatie de piatra sparta pentru dale sau beton. Apoi reveniti cu un comentariu. (Costan Constantan Beril)
Imaginile postării de mai sus sînt de pe strada M. Kogălniceanu. Comentariile mele erau în legătură cu acele imagini. Ceea ce spuneți dumneavoastră e din zona turnului. Nu contest că eliminarea zonelor verzi și înlocuirea acestora cu piatră sau beton e o idee foarte proastă. (Vasile Moraru)
Nu, domnule, nu era tot o bordură și un trotuar. Exista un scuar verde cu flori, copaci intr-o banda de verdeață pe margini și copaci diverși îmi jurul soclului școlii ardelene. (Andrei Nicu)
Groaznic! Și acolo e un aer atât de toxic de la gazele de eșapament! (Daniela Moldovan)
Cineva căruia îi place proiectul, speră că la final să fie amplasate niște jardiniere care sa înveselească zona pavată.
Cristian Marchiș sesizează că Huedinul a implementat deja ideea asta de amenajare urbană: spațiu verde la ghiveci, peste piața pavată cu dale.
Ghivecele acelea sunt puse pe paleți care vor fi acoperiți cu mochetă verde ca să arate totul cât mai minunat!
Excelent!  (Silion Vasile)
Efectiv e un dezastru ce se intampla, marketing de oras verde si realitate complet gri. Tot mai urat Clujul si evident, tot mai poluat. (DorDea Crina)
Este sinistru. Viziunea este in primul rând a administrației. Ei fac caietul de sarcini care prevede zero spațiu verde, sau 50% daca tot e zonă pietonala. (Adela Dehenes 
Toate amenajările de acolo au fost anunțate încă de prin 2020, deci de peste trei ani.. Nici înainte, nici în noul proiect nu era gazon și iarbă la sol mai multa, așa că e tardiv acuma sa se discute de asta, când lucrările sunt aproape finalizate. Prin 2019 era momentul sa se ceara așa ceva. (Tudor Turcu)
Le vor desena (Andrea Es Zoran)
Mă întreb dacă chiar ai nevoie de 6 ani facultate, să te numești arhitect și să pietruiești prost tot orașul …noaptea mintii. (Oana Pop)
Oi fi in contracurent, dar cred ca rezultatul general va fi considerat bun la final, mai ales când se vor inverzi si copacii. Unde cred ca merita schimbat proiectul e ca in loc de pietriș la copaci sa fie plantata iarbă. Apoi, merita o negociere cu Biserica Reformata ca spatiul lateral, vecin Liceului Șincai sa fie deschis pt pietoni si lăsat asa inverzit cum e si astfel ar avea si Kogălniceanu un spatiu verde vizitabil ziua, inchis seara, daca se pun probleme de securitate. Dar in discuția asta despre soclu si iarba, riscam sa pierdem din vedere viata sau lipsa de viata din cladiri parasite sau semiabandonate cum e cea din poza sau filiala centrala a Bibliotecii Goga. Eu cred ca viata din aceste cladiri cu statut educativ poate fi mai relevanta decat socluri, pavaje si iarbă, desi mai subtile ori complexe. Eventual noi investitii in ele pot conduce si la discutii despre cum sunt utilizate, pentru ce anume, de ce unele au mai mult un statut simbolic decat real, cum e biblioteca Academiei care are mai mulți angajati decat cititori. Revenind la bibl Goga, merita vazut in ce conditii se poate investi in ea, daca mai e in litigii etc. (Adrian Dohotaru)
Arată tot mai mult a cimitir și prea putin a oraș. (Manuela Ioana)
Când vine canicula din Iulie , August și Septembrie o să vedeți noi recorduri în Cluj.
Toată piatra, betonul și construcțiile se încălzesc pe timp de zi și radiază căldură seara, când ar trebui să se răcorească aerul.
Or să moară pe capete bătrânii din oraș! (Mugurel Alin Colţea)
Marele edil a fost fascinat de piatra cubica și de asfalrul de pe străzile Clujului când cobora de la munte să cumpere uniformă școlară și ghiozdan. (Iskra Sant Kreal)
Pe linga copaci , la baza lor, s-ar fi putut planta flori, plante verzi, ca la New York. (Emese Gaspar)
Zeci de sesizari facute, cam asta e raspunsul lor. Ei nu s de vina pt temperaturile ridicate. Sunt atat de incompetenti, incat n au habar de cele 10-15 grade diferenta vara, zona verde vs zonele lor gri. Sunt atat de aroganti, incat chiar au impresia ca proiectele lor sunt reusite si laudate.
🤮🤮🤮🤮 Incredibil, dar adevarat. (DorDea Crina)
Cineva are botanophobie, dar pentru asta nu ar trebui să sufere un oraș întreg!! Și din câte observ se va continua și pe strada Baba Novac, chiar pe lângă vechiul zid al orașului ERA un petic de iarbă. Nu de mult am trecut pe acolo și a dispărut și acesta. Se pare că iarbă/flori/plante va fi văzut doar în cărțile poștale vechi sau în albume foto. Trist și revoltător. (Melinda Farkas)
Ar trebui începută campania “Clujul Gri” (Razvi Rimbasiu)
Atita poate dl Boc asa vede el ca este mai frumos orasul cu betoane nu cu verdeata ,interese ,prietenii să-și poata mentine prin functii! (Hanga Viorel)
O sa fie fain la vara (Dan Mihai
Mergeti la voi la sat daca vreti noroi! (Ioana Rusu)
Clujul plin de beton și piatra! Rusine Primaria Cluj Napoca rusine primarul Clujului Emil Boc. (Emil Ilea)
Orasul inteligent…(Mona Tobias)
Omu-i satul de coasa și uăste iarba de cand păștea gâștele. (Victor Lungu)
Cred că verdeața va veni de la copaci (Mona Varga)
Așa este clujul a devenit un oraș sufocant forte poluat și un oraș al dalelor pavajelor de tot felu și a bitumului și cimentului și spațiile verzi dispar și nu mai sunt pe unele străzi de loc de iarbă nici nu mai vorbim a păscuto atoritățile de la primărie cu oile lor (Dodea Adrian)
Orașul betoanelor…(Florina Diana Țiclea)
Orașul BETON! (Sonia Lorena)
,, orașul verde „ (Alin Lucian)
ORIBIL!!! ca-n Occident! (Bubulina Gospodina)

Listă plante contractate de Primărie

Nici un comentariu

Scrie un comentariu