Închide

Norvegienii dau milioane de euro ca să cumpere zeci de locuințe pentru rromii de la Pata Rât

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 13, 2020 0 537

Peste patru milioane de euro pentru comunitatea de sute de rromi de la rampa de gunoi a Clujului, Pata Rât. Banii vin dintr-un grant norvegian, într-un proiect al Zonei Metropolitane Cluj. Cu acești bani ar urma să fie cumpărate câteva zeci de locuințe sociale.

Proiectul are o valoare de 4,27 milioane de euro, banii vin din granturi norvegiene iar cu aceștia ar urma să fie cumpărate cel puțin 30 de locuințe sociale pentru persoanele care locuiesc la rampa de gunoi.

Numele complet al proiectului prescurtat Pata 2.0 este ”Intervenții integrate replicabile pentru locuire incluzivă și combaterea marginalizării în Zona Metropolitană Cluj”. Acesta urmărește să continue procesul de desegregare în comunitatea defavorizată de la Pata-Rât, proces început prin proiectul „Pata-Cluj, o abordare integrată a incluziunii sociale”, finalizat în 20 aprilie 2017, iar conferința de lansare a acestuia a avut loc ieri.

Proiectul mai include, pe lângă achiziționarea celor 30 de locuințe, facilitarea incluziunii sociale pentru un număr de 1.550 de persoane aflate în risc de sărăcie și excludere socială, dintre care 720 de persoane ce locuiesc în zona Pata-Rât.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare