Închide

Norvegia-România: ședință tactică extraordinară ținută de selecționerul Cosmin Contra

Sport by Catalin Suciu - iun. 06, 2019 1 226

Ședința tactică la echipa națioanală înaintea meciului cu Norvegia. Pe un panou Contra notează primul 11 al adversarei noastre. Sunt mai multe numere, iar în dreptul lor scrie Jonsen,  fiindcă antrenorul crede că „nu e important adversarul, iar principalul nostru adversar suntem chiar noi.”

În sală, cei mai mulți fotbaliști stau tolăniți, lungiți cu picioarele pe scaunele din față, câțiva cască, iar alții stau pe telefoane. Singurul care pare cât de cât atent e Gicu Grozav, stranierul de la Kisvarda.

Contra anunță echipa de start.

Deci începem cu Grozav. Nu știu exact de ce, dar am un feeling, da? Să nu aud comentarii.

Apoi, zicem așa: Tătă în poartă – Benzar, Săpunaru, Grigore, Bancu.

-Deci, fii atent, Benzare, ce vreau eu de la tine! Vreau, mânca-ți-aș, să-mi faci toată banda, da? Fugi, mă, mult, și dai centare. Vreau 90 de centrări meciul ăsta. 

-Săpunaru și Grigore, voi sunteți băieții mei, dați cu capul cât puteți și degajați, nu ne complicăm.

-Bancule, tu ai auzit ce i-am zis lui Benzar, da? Fugi și centrezi din bandă. Îi surprindem cu jocul aerian pentru că, nu-i așa, ce om lucid s-ar aștepta ca noi să jucăm cu Norvegia pe sus? Bine, în afară de Dan Petrescu.  Deci așa facem, da? Venim cu mingea în bandă și centrăm în mijlocul careului.

Grigore face câteva mutre, se schimonosește și pare ușor sictirit: „mister, io-l vreau pe Moți, avem relații bune de la Ludogoreț, ne înțelegem mai bine. Îl știu pe Moți de peste 20 de ani. Săpu, nu te supăra, tu ești ca un tată pentru noi. „, spune Grigore.

– Grigore, hai, încetează, te rog eu, cu mofturile astea de copil, Dacă nu, îl chem pe Chiricheș, el joacă fără umăr, dar își dă sufletul. 

Bun, bă, băieți. La mijloc….. Pintilii!

În sală se așterne o liniște deplină. Pintilii!, țipă Contra. Nimic. Jerry Gane îi sare în ajutor. – Mister, dar Pintilii e rupt, nici nu l-ai convocat. Contra se roșește de nervi, își caută câteva fițuici în trening și începe să înjure. -Păi, bă, Tersinio, băi, Ganeo, ce ne facem fără Pintilii? Ce ne facem, spune tu?!!??!?

Jerry ridică din umeri. Din nou se face liniște.

– Băluță! Intră Băluță, anunță Contra. Timid, mijlocașul ridică mâna și așteaptă indicațiile selecționerului.

-Tudore, vezi că nu ești decar cum zice Gicanu. Deci vezi, bă. Știi ce-ai de făcut? Stai acolo, alergi cât poți, dai mingea în margine la Benzar sau Bancu să vină cu centrări, da?

-Da, Mister!

-Bun, lângă Băluță vine Marin. Petrică? Unde ești, mă?, întreabă contra, iar Jerry Gane îi șoptește la ureche că-i vorba de Răzvan Marin, nu te tată-său.  Da, bine, zice Contra. „Fii atent, Răzvane. Tu ești la Ajax, tu faci ce vrei tu, da? Dar e important să alergi mult și să dai mingea în benzi la Benzar și Bancu, da?”

Următorii. „Chipciu intră-n dreapta, în repriza a doua, în locul lui Grozav. Chipciule, tu ce post mai joci acuma? Și spune-mi pe unde mai joci,că știu că te-au dat afară din Ceholsovacia? 

Chipciu se rușinează, dar prinde tupeu.

-Eu joc orice îmi cereți, mister, sunt profesionist. La Anderlecht antrenorii care vin sunt toți ultranaționaliști și nu suportă românii, iar în Cehia am dat peste un alt antrenor extremist și din acest motiv nu am rămas. Întrebați-i și pe Alex Băluță și pe Vătăjelu de ce nu joacă. Exact din același motiv. Cehia e plină de antrenori care au ceva împotriva românilor. Vă poate zice și Nistor, de când a fost în Franța. E greu, mister, să joci, atunci când toți au ceva împotriva ta, oricât ai fi de bun.

-Bine, bă, bine, Chipciule. Asta-i atitudine, băieți! Să-i mâncăm, mă, pe norvegieni, să jucăm cu cojones, da? Le arătăm noi ce înseamnă România.  Hai, continuăm.

-Ianis HAGI, perla noastră. Bă, băieți, luați, mă, aminte, de la copilul ăsta, da? E cel mai bun, e cel mai prețios, e un bun național,da? Poate nu v-ați uitat la cifre. E cel mai bun decar, uitați-vă la cifre, poate nu știți. Deci Ianis, tu bați cornere cu stângul și cu dreptul, cu care vrei tu, că ești magistral, și în rest poți să stai, iar când se ivește ocazia, o dai în dreapta la Benzar sau pe stânga la Bancu, de unde venim cu centrări. 

Pe stânga îl vreau pe Deac. – Cipriene, vezi să nu mi-o tragi iară după meci la interviuri, că apoi nu mai joci. Ai zis atunci că nu știam că trebuie să câștigăm cu Muntenegru. Păi, băi, Deac, vezi că pentru a învinge Norvegia, trebuie să dăm cu un gol mai mult decât ei. Să audă toată lumea ca să nu mai existe comentarii. 

– În față va juca Țucudean. Cum ești cu pitpalacu?, îl întreabă Contra.  Țucudean e puțin distras de salonul auto de la Geneva și se uită pe telefon la diverse modele tesla, că și-ar lua și el unul din principiu.

-Deci, mă, tu stai acolo, în careu și aștepți centrările lui Benzar, din dreapta, și Bancu, din stânga. Hai, concentrare maximă. Hai ROMÂNIA! 

Nistor, rămas singur pe un scaun în spatele sălii de ședințe, răspunde la telefonul care îi sună. – Nu știu, mamă, nu știu de ce nu mă bagă nici cu danejii ăștia. Parcă ar fi un antrenor străin care are ceva cu românii.

Notă: Acesta este um pamflet și trebuie tratat ca atare

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Un comentariu

    Scrie un comentariu