Închide

Noi măsuri pentru fluidizarea circulației în Florești în zona străzii noi pe care Primăria și-a propus să o construiască

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 13, 2023 0 224

Proiectul de fluidizare a traficului din zona cartierului Terra din Florești a intrat într-o nouă fază. Primarul Bogdan Pivariu a arătat care este stadiul șantierului dar și ce propuneri a înaintat administrația locală pentru sistematizare intersecției între una dinte arterele din proiect – D. Tăuțan – și DN1.

Proiectul de modernizare și fluidizare a traficului din zona cartierului Terra din Florești implică lărgirea benzilor de circulație, realizarea de trotuare, realizarea unui nou drum de acces direct din DN1 dar și refacerea sistemelor de canalizare și de alimentarea cu energie electrică, termenul de execuție fiind de circa 11 luni. Lucrările au început primăvara aceasta. Șantierul vizează străzile  Dumitru Mocanu, D. Tăuțan, Întreprinzătorilor, Petuniei, Terra, Teilor.

„Lucrările pe acest șantier continuă cu finalizarea conectării rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră de pe D. Tăuțan cu D. Mocanu 2 și va începe execuția noului trotuar de pe partea stanga, (pe strada D. Tăuțan spre DN și D. Mocanu2). Săptămâna viitoare va fi finalizată tratarea rețelei de colectare a apelor pluviale în zonă, și se va trece la frezări și turnarea de covor asfaltic final pe strada D. Tăuțan. 1740metri liniari de trotuare noi vor fi înființate numai pe străzile din acestă zonă, în timp ce etapa în care intră de săptămâna viitoare strada D. Mocanu2 include pe lângă lucrări la trotuare, și cele la rețelele de iluminat public, curenți slabi, canalizare pluvială, respectiv menajeră”, a arătat primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, deja Primăria a cerut avizul CNAIR (DRDP) pentru sistematizarea intersecției între artera Dumitru Tăuțan și DN1. „Acesta atinge  o parte extrem de importantă din lucrările de infrastructură de amploare din întreaga zonă ”Terra” și străzile Dumitru Tăuțan – Dumitru Mocanu- Petuniei -Dumitru Mocanu 2 (noua stradă ce va fi creată) Potrivit propunerilor din proiectul de sistematiza, intersecția D. Tăuțan – DN va fi organizată cu intersecția cu Strada Morii, prin semaforizare și crearea unei benzi de mijloc pentru permiterea virajului la stânga pe ambele direcții, în condiții de siguranță sporită. În forma modernizată, strada D. Tăuțan va avea 4 benzi și anune: o bandă intrare din DN, o bandă ieșire spre stânga-direcția Gilău, două benzi spre dreapta”, a mai spus primarul.

Vezi și: Încep lucările la rețelele de pe viitoarea stradă care va fi construită în Florești

sursă foto: Facebook/Bogdan Pivariu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu