Închide

Încep lucările la rețelele de pe viitoarea stradă care va fi construită în Florești

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 20, 2023 0 927

Primăria Florești a adjudecat la finalul lunii martie și contractul pentru lucrările de extindere a rețeleor de utilitate publică din proiectul de fluidizare a traficului din zona cartierului Terra din localitate. Contractul a fost câștigat tot de Lukarom Invest/Wizland Construct, cei care se ocupă de și partea de drumuri, pentru peste 3,2 milioane lei. Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că în 20 aprilie s-a dat strartul lucrărilor de înființare a noii străzi Dumitru Mocanu II din această zonă, cu partea de realizare rețele, fiind deja predat amplasamentul constuctorului. Proiectul de modernizare și fluidizare a traficului din zona cartierului Terra din Florești implică lărgirea benzilor de circulație, realizarea de trotuare, realizarea unui nou drum de acces direct din DN1 dar și refacerea sistemelor de canalizare și de alimentarea cu energie electrică, termenul de execuție fiind de circa 11 luni.

„Noul segment de stradă va respecta normativele în vigoare pentru o infrastructură modernă si va avea următoarele caracteristici: lungime de 900 m, lățime de 9m, două benzi cu circulatie în 2 sensuri, trotuare de ambele părți.  În cadrul acestei lucrări se vor realiza mai multe accese spre unitățile locative deja existente de-a lungul traseului, fapt care va degreva mult traficul actual al zonei “Terra”. O altă caracteristică importantă a acestei străzi este că va deschide un nou acces în DN1(str. Avram Iancu) Acest acces va fi realizat prin strada Petuniei care de asemenea a intrat în reabilitare si va deveni o stradă cu 2 benzi, trotuare pe ambele sensuri, cu o lățime totală de 9m”, a arătat Pivariu.

Obiectivul proiectului de extindere rețea de distribuție va asigura accesul la apă potabilă a locatarilor de pe străzile Profesor Dumitru Mocanu și Petuniei. Lungimea totală a extinderii rețelei de distribuție este de 788 m și se realizează „cu conductă PEHD PE 100 Pn 10 bar, str. Dumitru Mocanu, 1=755 m, PEI-ID PE 100 Pn 10 bar a 125 mm, str. Petuniei, L: 33 m PEI-ID PE 100 Pn 10 bar a 110 mm”. Sunt vizate și rețeau de canalizare și alimentare cu energie electrică.

Deja Primăria Florești a demarat șantierul pentru extinderea platformei de drum pe arterele Dumitru Mocanu, D. Tăuțan, Întreprinzătorilor, Petuniei, Terra, Teilor, pe un contract adjudecat la începutul acestui an către Lukarom Invest – Wizland Constrcut la valoarea de peste 5,5 milioane lei, fără TVA.

Lucrările au demarat la finalul lunii februarie cu dărîmarea unui prim gard  din zona de acces spre cartierul Terra din Florești.

Detalii: Primăria Florești demarează șantierul pentru fluidizarea traficului în zona cartierului Terra

„Lucrările ample pe care le desfășurăm în această zonă („Terra”) au menirea de a: fluidiza traficul, reduce timpii de trafic pentru transportul în comun, realiza trotuare, elimina disfuncționalitățile din zonă”, a mai spun primarul din Florești.

Fondurile sunt asigurate prin programul Aghel Saligny și din bugetul local.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu