Închide

Primăria Florești demarează șantierul pentru fluidizarea traficului în zona cartierului Terra

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 20, 2023 0 404

Un prim gard din zona de acces spre cartierul Terra din Florești a fost dărâmat. Potrivit primarului Bogdan Pivariu, lucrările fac parte din proiectul de modernizare și lărgire a „strâmtorii Terra” care urmează se se deruleze în mai multe etape, termenul de execuție fiind de circa 11 luni. Proiectul de modernizare și fluidizare a traficului din zona cartierului Terra din Florești implică lărgirea benzilor de circulație, realizarea de trotuare, realizarea unui nou drum de acces direct din DN1 dar și refacerea sistemelor de canalizare și de alimentarea cu energie electrică.

„Pe strada Dumitru Mocan avem o proprietate care are gardul în drum. Acesta se va demola. În plus, deschidem un drum nou, Dumitru Mocanu 2, care să ajungă pe strada Petuniei până în Drumul Național.  Se lărgesc parte din drumuri, se sistematizează circulația, apar sensuri unice și se creează un drum nou. Se va începe cu lărgirea de la ”Strâmtoarea Terra”. Inclusiv Dumitru Tăuțan va avea o ieșire mult mai largă în Drumul Național”, explica anul trecut primarul Bogdan Pivariu proiectul, în cadrul unei emisiuni locale.
Potrivit Primăriei, proiectul a presupus și exproprieri, deja realizate, acesta fiind estimat la peste 10 milioane lei pe partea de execuție.

 

(sursă foto: primaria Florești, simulări trafic proiect zona Terra)

Licitația pentru execuția lucrărilor din cadrul proiectului de fluidizare a traficului în zona cartierului Terra din Florești („MODERNIZARE STRĂZI ȘI AMENAJĂRI URBANISTICE PRIN EXTINDERE PLATFORMĂ DRUM , COMUNA FLOREȘTI, JUD. CLUJ – FAZA I”) s-a derulat în septembrie 2022. Au fost scoase la licitație două loturi (Lot 1-MODERNIZARE STRĂZI ȘI AMENAJĂRI URBANISTICE PRIN EXTINDERE PLATFORMĂ DRUM  – STR. D. MOCANU, D. TĂUȚAN, ÎNTREPRINZĂTORILOR, PETUNIEI, TERRA, TEILOR 1 și lotul  2 –  EXTINDERE RETELE DE UTILITATE PUBLICA – APA, CANALIZARE MENAJERA SI ILUMINAT PUBLIC STRADAL – STRAZILE D. MOCANU SI PETUNIEI).

Primăria Florești a adjudecat doar lucrările pentru lotul 1, semnând în 5 ianuarie 2023 contractul cu asocierea Lukarom Invest – Wizland Constrcut la valoarea de peste 5,5 milioane lei, fără TVA. Licitația pentru lucrările din lotul 2 (estimat la peste 3,5 milioane lei, fără TVA) care vizează extinderea rețelelor de utilități a fost anulată pe motiv că oferta primită nu a răspuns criteriilor fixate în caietul de sarcini, administrația din Florești urmând să o reia.

Primarul Bogdan Pivariu a anunțat (potrivit paginei sale oficiale de Facebook) că au început deja lucrările din proiectul care vizează fluidizarea traficului în cartierul Terra din Florești. „Astăzi (20 februarie) a fost dărâmat primul gard din zona de acces ce va fi modernizată, spre cartierul Terra. Am demarat lucrările pentru lărgirea “Strâmtorii Terra”, încă un proiect foarte important pentru Florești! Lucrarea va avea mai multe etape, printre care lărgire benzi, realizare trotuare, realizarea unui nou drum cu acces direct in DN1, refacere canalizare și instalații electrice. Durata totală a proiectului va fi de 11 luni(dacă nu vor fi întârzieri cauzate de vreme). Pe măsură ce înaintăm cu lucrările voi reveni cu informații noi”, a arătat primarul comunei.

sursă foto: Facebook/Bogdan Pivariu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu