Închide

În Cluj au fost identificate două centre clandestine de îngrijire a vârstnicilor, în controalele masive care sunt derulate în județ de trei zile

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 13, 2023 1 300

În Cluj au fost identificate două centre clandestine de îngrijire a vârstnicilor, în controalele masive care sunt derulate în județ de trei zile.

Evaluarea intermediară a situației centrelor rezidențiale pentru vârstnici, cu date disponibile azi, pentru controalele din ultimele trei zile, arată că în Cluj au fost identificate două centre clandestine, unul fiind în curs de licențiere. Până în prezent au fost verificate 41  centre de îngrijire, dintre care 22 private iar 19 finanțate de la bugetul de stat, din totalul de 99.

Amenzile au ajuns la 76 azi, cumulând o valoare totală de 678.300 de lei. Au fost date și 84 de avertismente, iar două centre au activitatea suspendată parțial: un centru cu 3 camere suspendate și un centru cu o Ordonanță de interzicere a activității privind prepararea de mâncare, în vederea autorizarii de către DSVSA. Cel aflat în procedură de licențiere se află în Turda, iar celălalt, pe urma căruia este inspecția socială, a avut activitatea în Florești, apoi s-a mutat în Apahida. ”S-au facut demersuri la IPJ (Inspectoratul Județean de Poliție-n.red.) pentru identificarea activității, care se presupune că este în prezent în Cluj-Napoca”, arată prefectul Irina Muntean.

Un comentariu

  1. NU cred ca fac bine „bunicilor” din astfel de case controalele acestea trambitate, cum nu cred ca bunicii trebuie izolati de societate,DAR sunt convinsa ca institutiile care sunt abilitate sa autorizeze aceste case NU se preocupa cu adevarat de protejarea DEMNITATII rezidentilor, doar se bifeaza hartii.
    MAXIMA IPOCRIZIE A INSTITUTIILOR CARE EFECTUEAZA „CONTROALE”: in 15 mai am sesizat Asistenta Sociala din Primarie asupra faptului ca pe o strada din Borhanci la care nu a ajuns canalizarea a aparut o „Casa pentru Bunici” care nu respecta multe din standardele unei astfel de case. In 14 iunie mi s-a raspuns ca” În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a constatat faptul că există racordare la apa curentă conform contractului încheiat cu Compania de Apă Someș SA. De asemenea există fosa septică în conformitate cu normele legale în vigoare, vidanjarea se efectuează ori de câte ori este nevoie, are autorizație ISU, contract de salubritate menajeră, contract de colectare selectivă a deșeurilor și aprobare ca în termen de 15 zile să realizeze împrejmuirea imobilului”.
    NImic din pdv al asistentei sociale! Impremuirea nu s-a realizat, pentru ca NU ar mai corespunde standardului de spatiu verde prevazut pentru autorizare.
    IPOCRIZIA ESTE CA PRIMARIA CUNOASTE IMENSA SI RUSINOASA PROBLEMA a foselor care refuleaza pe strada BORHANCI INSPRE SAT GHEORGHIENI , care se datoreaza autorizatiilor cu studii geo facute pe „jenunche”. In acest caz, „vidanjarea ori de cate ori este nevoie”,este un raspuns in batjocura, atat la adresa celor din Casa cu Bunici, cat si la adresa celor cu adevarat preocupati de astfel de situatii!

Scrie un comentariu

Articole similare