Închide

Noaptea Albă a Galeriilor, în 10 orașe din țară, în weekend. Ce se pregătește la Cluj

Cultură by Mihai Prodan - oct. 13, 2021 0 114

Noaptea Albă a Galeriilor are loc offline în acest weekend, în pofida pandemiei de coronavirus, doar în București a fost mutată în online.

Evenimentul are loc în acest weekend în orașele Arad, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Mediaș, Timișoara, Târgu Mureș, Reșița și Sibiu.
Intervalul orar al evenimentului din orașele menționate va fi adaptat în fiecare oraș în parte în funcție de prevederile oficiale existente la nivel local.
Pe fondul creșterii ratei de infectare cu coronavirus în București, Noaptea Albă a Galeriilor nu va mai avea loc în format offline în capitală și este reprogramat în format online pentru data de 13 noiembrie.

La Cluj evenimentul are loc în 15 locații.  Aici evenimentele de la Cluj

”Anul trecut am reușit să organizăm o ediție NAG offline în plină pandemie, asigurând în mod responsabil grija față de participanți și public și am sperat că și în acest an ne vom putea bucura împreună de această ediție aniversară descoperind harta magică a galeriilor, spațiilor alternative și a studiourilor de artist. Nu a fost o decizie ușoară să anulăm evenimentul de la București, orașul unde acum cincisprezece ani, într-o noapte de mai, am petrecut prima noapte albă dedicată culturii contemporane, dar rămânem alături de comunitatea artiștilor și vom pregăti o ediție online în 13 noiembrie care va rămâne consemnată în arhiva platformei noapteagaleriilor.ro”, a arătat Suzana Dan, inițiatoarea evenimentului.
Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment inițiat din 2007 la București de către Asociația Ephemair și din 2016 în parteneriat cu organizații locale în alte orașe din România.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.