Închide

Ninge în Pasul Tihuţa, pe DN 17. Se acţionează cu material antiderapant şi 5 utilaje de deszăpezire

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 21, 2022 0 94

Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa au acţionat cu zeci de tone de material antiderapant în Pasul Tihuţa, pe DN 17, unde de la sfârşitul săptămânii trecute a început să ningă, potrivit informaţiilor furnizate agerpres.ro de către şeful acestei instituţii, Alexandru Slavita.

În zona Tihuţa se intervine, la această oră (luni 21 noiembrie), cu cinci utilaje de deszăpezire, iar ninsorile sunt aşteptate să cadă până spre seara zilei de luni.

„În Tihuţa, ninge, se acţionează. Nu avem blocaje. Maşinile noastre acţionează cu antiderapant. Nu sunt ninsori abundente, dar în zona de sus, pe la kilometrul 111, este şi un pic de viscol. Până după-masă o să ningă, până pe la vreo 18,00”, a declarat Slavita, citat de agerpres.ro.

Dacă duminică s-a acţionat cu circa 30 de tone de material antiderapant în Pasul Tihuţa, cantitatea s-a dublat în prima jumătate a zilei de luni, pentru a se menţine carosabilul în condiţii optime.

Cantitatea de zăpadă căzută în Pasul Tihuţa nu a fost una consistentă, potrivit celor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, stratul depus fiind de maximum 2 centimetri.

Pasul Tihuţa reprezintă principala cale de legătură între Transilvania şi Moldova şi este situat la graniţa dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, la o altitudine de aproximativ 1.200 metri.

sursa foto: Facebook/DRDP Iasi Oficial

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare