Închide

NewsAlert: A primit condamnare cu executare dar e de negăsit. Ioan Bene ar fi în Suedia

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 31, 2018 0 3856

Omul de afaceri clujean Ioan Bene trebuia să ajungă astăzi în penitenciar, dar e de negăsit. Poliția a transmis un comunicat de presă, anunțând că Bene a fost dat în urmărire generală. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, Ioan Bene ar avea rezidență în Suedia, și ar exista posibilitatea să se afle acolo.

Reamintim că Bene a fost condamnat pentru că i-ar fi dat mită președintelui Consiliului Județean, Horia Uioreanu, pentru a obține contracte de lucrări la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Doar mandatele de executare a pedepsei cu închisoare pentru fostul președinte al Consiliul Județean, Horea Uioreanu și pentru omul de afaceri Vasile Pogăcean au fost puse în executare de către polițiștii de la Serviciu Investigații Criminale – a anunțat astăzi Inspectoratul de Poliție Cluj. Omul de afaceri Ioan Bene a fost dat în urmărire, fiind de negăsit. Polițiștii efectuează cercetări cu privire la locul unde se află.

La data de 31.01.2018, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Tribunalul Cluj. Pe numele a doi bărbaţi din municipiul Cluj-Napoca, respectiv comuna Iclod, județul Cluj, au fost emise mandate de executare a unor pedeapse de 6 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, tentativă de complicitate la infracțiunea de spălare debani și fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv 3 ani închisoare pentru dare de mită. Polițiștii efectuează cercetări privind un al treilea bărbat care a fost dat în urmărire. Cei doi bărbaţi au fost introduși în Penitenciarul de Maxima Siguranță Gherla”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție .

Fostul președinte al forului județean, Horea Uioreanu, a fost condamnat definitiv printr-o decizie a instanței clujene din 31 ianuarie  la 6 ani și 4 luni închisoare, iar omul de afaceri Vasile Pogăcean cu domiciliul în Iclod, la 3 ani închisoare.

Cel de-al treilea condamnat, omul de afaceri Ioan Bene, a primit  3 ani și 10 luni de închisoare cu executare. Potrivit poliție, doar el nu a ajuns în arest.

Vezi aici cine este Ioan Bene:

Cine este în Construcţii Ioan Bene, omul de afaceri reţinut în scandalul mitei la CJ

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare