Închide

Fostul rector UMF Cluj Constantin Ciuce își dă demisia din Senatul universității

EducaţieTop News by Actual de Cluj - ian. 31, 2018 0 8229

Fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj, Constantin Ciuce, s-a ținut de cuvânt și și-a înaintat demisia din Senatul UMF azi, după ce rectorul universității nu și-a retras semnătura din scrisoarea de susținere a noului ministru al Educației.

” Sănătatea și educația ar trebui să fie parte integrantă a siguranței naționale, deasupra intereselor de partid, întrucât sunt elemente cheie ale viitorului unei națiuni. În acest context universitățile ar trebui să fie conduse de către oameni care nu sunt doar profesioniști recunoscuți, ci și vizionări și responsabili privind viitorul școlii și drumul adevărat pe care așează generațiile actuale de studenți. Să creeze mentori capabili să modeleze caractere și să insufle generațiilor tinere comportamente de învingători bazate pe demnitate, corectitudine, spirit critic, dorință de autodepășire și contribuție la binele societății în care trăiesc. Când standardele privind ierarhizarea universităților și obiectivitatea evaluării sunt diluate sau dispar, universitățile, transformate în fabrici de diplome fără acoperire, vor avea că produs final absolvenți la care încrederea în forțele proprii lipsește și, în egală măsură, rolul pe care un absolvent de facultate ar trebui să îl aibă în societate. Absolvenții vor adopta în mare măsură atitudini învățate de la profesorii lor, fiecare după cum i-a fost norocul. Și din acest motiv scrisoarea de susținere semnată de către rectorii universităților din țara pentru actualul ministru al Educației, este inacceptabilă că mesaj pentru prezentul și viitorul unor universități care se proclamă europene și, în primul rând, pentru valorile pe care ar trebui să le promoveze în mediul universitar și în societate. Întrucât rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” nu și-a retras semnătura de pe scrisoarea menționată, mi-am depus demisia din Senatul universității”, a anunțat Ciuce astăzi.

Constantin Ciuce a fost rectorul UMF Cluj între 2008 și 2012.

Citește și:

Profesor din UMF anunță că demisionează dacă rectorul Alexandru Irimie nu-și retrage susținerea pentru ministrul Educației

Nici un comentariu

Scrie un comentariu