Închide

„Navetiștii România-Ungaria vor fi sprijiniți”. Președintele UDMR la întâlnire cu ministrul ungar Szijjártó Péter

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - mart. 20, 2020 0 369

Liderul UDMR Kelemen Hunor a avut astăzi o întâlnire la Cluj, cu ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjártó Péter.  „Întâlnirea noastră era programată mai demult, și îi mulțumesc ministrului ungar Szijjártó Péter că a venit și nu a contramandat din cauza pandemiei”, a transmis Kelemen Hunor. Una dintre problemele discutate în cadrul întâlnirii se referă la situația persoanelor din zona de frontieră, care fac zilnic naveta în Ungaria, fie pentru că au locurile de muncă în țara vecină.

„I-am spus ministrului  ungar că în zona de frontieră există persoane care fac naveta zilnic între România și Ungaria, pentru a ajunge la locul de muncă. Ținând cont de situația deosebită în care se află acești oameni, i-am solicitat ministrului să asigure posibilitatea de trecere a frontierei pentru aceste categorii de persoane”, a transmis președintele UDMR.

De asemenea, o altă temă discutată cu ministrul Péter Szijjártó a vizat Programul de Dezvoltare Economică lansat de Guvernul maghiar, care, în opinia președintelui UDMR Kelemen Hunor, a avut rezultate excelente în Transilvania, în ultimii ani. „Dacă capacitatea bugetul de stat maghiar va permite, vom continua programul și în regiunea Partium, în a doua jumătate a anului.
Acest lucru este important și pentru economia românească, deoarece astfel are loc o investiție de capital și la noi, iar solicitanții de fonduri își plătesc impozitele, aici, la nivel local. Depindem unii de alții, iar acest lucru se poate constata zilnic, în special în contextul crizei actuale. Statele sunt interdependente, deci atitudinea de solidaritate și sprijin trebuie să fie reciprocă”, a spus Kelemen Hunor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu