Închide

Jumătate de milion de euro pentru 2 spitale din Cluj în lupta cu coronavirusul. Medicii de la Pneumoftiziologie cer ajutorul clujenilor

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 20, 2020 1 5341

Două spitale din Cluj primesc aproape o jumătate de milion de euro de la instituția în subordinea căreia funcționează, în lupta cu temutul coronavirus Covid-19. Medicii cer ajutorul clujenilor în donații pentru consumabile, cum ar fi halatele, mănușile de unică folosință și mult căutatele măști de protecție.

Spitalul clinic de boli infecțioase din Cluj e singurul din toată Transilvania unde sunt aduși pacienții confirmați cu infecție – și singurul din Ardeal unde sunt analizate probele de la cei suspecți. Doar azi, și doar din Cluj, au fost confirmate zece cazuri noi. Spitalul funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, care a decis azi să aloce două milioane de lei suplimentari pentru ca spitalul să aibă resurse să lupte împotriva infecției. ”Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, criza provocată în întreaga lume de apariția noului virus COVID-19, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca se află în plin proces de preluare, diagnosticare și tratare a pacienților suspecți de infectarea cu coronavirus. Prin urmare, prin adresa nr. 4.492/16.03.2020 Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca solicită sprijin financiar în vederea realizării în condiții optime a obligațiilor ce revin spitalului, adresa fiind însoțită de o listă cuprinzând lucrările, echipamentele și produsele de strictă necesitate pentru spital în această perioadă de criză”, arată Consiliul Județean în proiectul de hotărâre aprobat azi. ”De asemenea, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon-Daniello Cluj-Napoca, prin adresa nr. 1304/18.03.2020, solicită sprijin financiar pentru achiziționarea de echipamente medicale și dezinfectanți, produse necesare pentru protecția personalului și a pacienților, inclusiv triajul epidemiologic în contextul pandemiei de COVID-19, spitalele de pneumoftiziologie din întreaga țară vor constitui eșalonul 2 de luptă împotriva COVID-19”.

Spitalul de boli infecțioase a primit două milioane de lei, iar Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon-Daniello” – alte 200.000 de lei. Doctorii de aici au făcut un apel disperat către clujeni, prin care solicită donații pentru achiziționarea de halate, măști de protecție sau dezinfectanți. Medicul pneumolog Diana Moldovan spune că personalul spitalului are nevoie  de 500 de măști FFP2 sau FFP3, 500 de halate ranforsate, 300 de ochelari de protecție, 250 de flacoane de dezinfectanți Microzid și zece mii de perechi de mănuși de unică folosință, printre altele. ”De infirmiere și asistente mi-e cel mai frică. Sunt foarte puține”, spune ea pentru actualdecluj.ro.

Lista completă:  

– Măști FFP2 sau FFP3 – 500 bucati

– Halate ranforsate – 500 bucati

– Ochelari protective – 300 bucati

– Dezinfectanti Microzid – 250 flacoane

– Mănuși de unică folosință – 10000 bucăți

– Bonete tip cagulă – 1000 bucăți

– Botoșei – 1000 bucăți

– Apă plată – 100 baxuri

– Hârtie prosop – 1000 bucăți

Un comentariu

  1. Primăria Cluj !!!!!!!!!! Spitalul de pneumofiziologie are nevoie de măști , ochelari , botoșei , apa ață , dezinfectanți , bonete , botoșei !!!!! De ce nu alocați bani ? De ce spitalele cer ajutorul populației ?! chiar acolo am ajuns ?!?!?!?!?! După ce a crescută prețul gazului ! A crescut prețul gunoiului menajer ! Sa nu vorbim de taxe / impozite !!!! Fonduri de urgență de ce nu deblocați nimic ?! Pe mulți din sistem medical ia-ți pus pe liber , sa dați salarii cît mai puține acum le faceți statuie in fata spitalelor !!!! Nu va este rușine ?!?!?! Ei chiar merita statui !!! Cei din sis .medical ! Însă voi ……….jalnic !

Scrie un comentariu