Închide

National Geographic Travel promovează Salina Turda: invitaţie în lumea subterană din Transilvania

Actualitate by Kristina Reştea - mart. 03, 2018 0 3071

 

„Călătoriţi adânc în subteran, într-o fostă mină de sare din Transilvania, România, ca să găsiţi acest bizar şi futuristic parc de distracţii”, îi îndeamnă cei de la National Geographic Travel pe fanii paginii de Facebook ai canalului.

Recomandarea e însoţită de imagini din fosta mină şi de câteva informaţii despre ceea ce pot găsi aici turiştii. Poţi coborî 120 de metri într-o „lume subterană”, în Transilvania. Renovat în 2008, spaţiul „futurist” e mai mult decât un muzeu, spun reprezentanţii National Geographic. Turiştii au diverse opţiuni de divertisment: bowling, minigolf, tenis de masă, plimbat cu bărcuţele pe apele subterane.

Dincolo de glumele cu vampiri şi „pericolele” din Transilvania, mulţi dintre comentatori spun că au vizitat România şi Salina Turda şi îi îndeamnă şi pe alţii să facă această excursie. Unii precizează că Salina Turda e mai mult decât un parc de distracţii ori un obiectiv turistic, fiind şi o destinaţie pentru pacienţi care suferă de boli respiratorii.

 

Salina Turda este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județ, iar investițiile de aici se pot vedea și în cifre. Salina a atins un număr record de turiști în 2017, peste 600.000 de oameni vizitând cele patru mine deschise. Cei mai mulți turişti străini provin din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania, potrivit administratorilor Salinei. Recent s-au demarat și alte planuri de dezvoltare, care includ pregătirea minei Iosif, aflată la 110 metri adâncime, pentru includerea în circuitul turistic, fapt ce va dubla capacitatea de vizitare.

Citeşte şi:

 

Salina Turda, număr record de turiști. Peste 600.000 de vizitatori în 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare