Închide

Balul Operei, reîntors la Operă

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 04, 2018 0 1104

Amenajare care trimite la balurile vieneze, operă, balet, vals şi un scop caritabil – acela de a sprijini artişti la început de carieră – au fost câteva dintre ingredientele ediţiei de 2018 a Balului Operei, care, de această dată, şi-a schimbat formatul. Spre deosebire de ultimii ani, balul a fost organizat exclusiv de Opera Națională Română din Cluj şi, în premieră, Sala Mare s-a  transformat în sală de bal, urmărind modelul celebrului bal vienez.

„Ne dorim ca acest bal să fie locul de întâlnire al elitelor clujene, un eveniment de înaltă ţinută, un eveniment la care să ne unim şi, prin aportul financiar, să sprijinim proiecte pe care Opera Naţională le propune”, a menţionat în deschidere Florin Estefan, directorul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Evenimentul dedicat Centenarului a a început cu Imnul României şi cu Oda Bucuriei, Imnul Uniunii Europene.

Soliştii, Orchestra şi Ansamblul de Balet al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, clubul de dans sportiv Stelele Dansului s-au implicat în spectacol, iar evenimentul a adus pe scenă invitaţii speciali – Ştefan Pop, tenor de renume international, şi pe Tiberiu Soare, dirijorul Operei Naţionale Române Bucureşti. Tineri solişti ai studioului de Operă vor fi beneficiarii ediţiei din 2018 a balului, a precizat Estefan, menţionând că banii adunaţi din biletele vândute vor fi folosiţi pentru a sprijini burse pentru cei la început de carieră.

Scaunele instituției de cultură au fost acoperite cu o scenă, iar auditoriul a fost format, în sală, de doar 180 de scaune special amplasate către scena din mijlocul clădirii și nu către tradiționala scenă a Operei. Este o structura clasică a balurilor vieneze, tematica abordată fiind cea a Centenarului Marii Uniri şi a unităţii în diversitate, au explicat organizatorii.

Câteva imagini, publicate de Opera Naţională:

 

 

 

Balul a fost transmis de TVR:


 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu