Închide

Premiile OSCAR 2018: „The Shape of Water”, marele câștigător

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - mart. 05, 2018 0 298

Cea de-a 90-a ediţie a galei premiilor Oscar – cele mai importante trofee ale industriei cinematografice americane – a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) din Los Angeles.

Trofeul pentru cel mai bun lungmetraj a fost luat de  „The Shape of Water”  marele câştigător al galei Oscar 2018, cu patru trofee, celelalte trei premii Oscar fiind acordate pentru cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră (Alexandre Desplat) şi cea mai bună regie artistică (Paul Denham Austerberry, Shane Vieau şi Jeffrey A. Melvin).

La premiul Oscar pentru cel mai bun film au mai fost nominalizate „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, „The Post”, de Steven Spielberg, „Get Out”, de Jordan Peele, „Darkest Hour”, de Joe Wright, „Lady Bird”, de Greta Gerwig, „Call Me By Your Name”, de Luca Guadagnino, „Phantom Thread”, de Paul Thomas Anderson, şi „Dunkirk”, de Christopher Nolan.

Frances McDormand a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, pentru interpretarea din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Pentru cea mai bună actriţă în rol principal au mai fost nominalizate Sally Hawkins, „The Shape of Water”, Margot Robbie, „I, Tonya”, Saiorse Ronan, „Lady Bird”, Meryl Streep, „The Post”.

Gary Oldman a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru partitura din „Darkest Hour”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Timothée Chalamet, „Call Me by Your Name”, Daniel Day-Lewis, „Phantom Thread”, Daniel Kaluuya, „Get Out”, şi Denzel Washington, „Roman J. Israel, Esq”, au fost ceilalţi nominalizaţi la premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin.

Una Mujer Fantástica/ A fantastic woman”, de Sebastián Lelio, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin. Au mai fost nominalizate: „On Body and Soul”, de Ildikó Enyedi (Ungaria), „The Insult”, de Ziad Doueiri (Liban), „Loveless”, de Andrey Zvyagintsev (Rusia), „The Square”, de Ruben Östlund (Suedia).

Actriţa Allison Janney a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din „I, Tonya”.
Sam Rockwell a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

Lista completă a câștigătorilor

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare