Închide

Nassim Abu Rja: ”Dacă implicăm mediul academic, împreună cu mediul privat și cu autoritățile publice, există rezultate de succes. Din păcate, un singur oraș care a reușit să combine toate acele trei chestii este Cluj”

Economie by Actual de Cluj - feb. 03, 2022 0 327

Riscul cel mai mare cu care România se confruntă este ca în următorii ani să avem o generație de șomeri. Acesta este cel mai mare pericol, a declarat Nassim Abu Rjala, banker, Global Shaper World Economic Forum, partner Romania Tech Nation.

„Dacă în zece ani noi de acum nu pregătim forța de muncă pentru viitor, e posibil să nu contăm la nivel internațional. Acum zece ani conta ce resurse ai sau ce armată ai. La momentul de față contează ce companii de tech ai. Să spunem adevărul”, a spus el, în cadrul unui eveniment Oxygen Events, citat de hotnews.ro. ”Dacă implicăm mediul academic, împreună cu mediul privat și cu autoritățile publice, există rezultate de succes”, spune Nassim Abu Rjala. ”Din păcate, un singur oraș care a reușit să combine toate acele trei chestii este Cluj”.

„Am fost în Oradea și am stat de vorbă cu echipa lui Bolojan. Administrația publică este foarte puternică, mediul privat este absent și cel academic este absent. Am fost în Timișoara: mediul privat și academic sunt foarte puternice, dar cel de administrație publică este absent și slab. Se vede această diferență”, a mai arătat el. Potrivit acestuia, ar trebui să ne concentrăm să-i punem pe cei trei jucători la aceeași masă și să lucreze.

• Numai așa putem merge mai departe. Altfel, vom merge mai departe, dar cu niște pași foarte modești.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu