Închide

Nămeții mari închid o școală din Cluj, copiii din 5 sate nu pot ajunge la ore

EducaţieTop News by Mihai Prodan - dec. 17, 2018 0 127

Nămeții care au căzut peste Cluj au închis o școală din județ iar elevii din cinci sate nu au putut ajunge azi la cursuri din cauza drumurilor înzăpezite.

E vorba de școala gimnazială Bobâlna, care e închisă astăzi, și de elevii din cinci sate care, din cauza drumurilor impracticabile, nu au putut ajunge la cursuri. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Amalia Gurzău, spune că e de așteptat ca de mâine cursurile să revină la normal în județ.

„Avem o singură școală închisă, școala gimnazială Bobâlna, doar azi, din cauza condițiilor meteo”, spune ea. „În rest nu avem școli închise. În rest avem câteva sate, cinci la număr, din care copiii nu au putut ajunge la șciolile gimnaziale din cauza condițiilor meteo, sperăm ca de mâine drumurile vor fi practicabile. Sunt câteva sate de unde vin copiii și din care aceștia nu pot ajunge, Plopi și Mașca, elevii sunt școlarizați la școala gimnazială Valea Ierii, satul Straja din Cojocna și un sat din Săcuieu, Vișag”.

Directoarea Flavia Șamșudean spune pentru actualdecluj.ro că s-a decis ca astăzi cursurile școlii din Bobâlna să fie suspendate din cauză că drumurile nu au fost deszăpezite – iar aceasta, pentru că majoritatea elevilor de la această școală vin din alte sate iar utilajele de deszăpezire din comună au acționat cu prioritate pe drumuri mai circulate. „Majoritatea elevilor la noi sunt navetiști, vin din șapte sate. Utilajele de deszăpezire au funcționat, dar având drumul principal care face legătura la zalău au acționat prima dată acolo. La noi ninge într-una, de ieri, situația e de ieri, și pentru siguranța elevilor s-a hotărât închiderea școlii, doar astăzi, nu cred că și mâine e cazul. Au dat cu antiderapant, acum depinde și cât mai ninge”.

La școala din Bobâlna învață 152 de elevi.

 • author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare