Închide

Muncitorii din Sri Lanka au ajuns la fabrica De’Longhi de la Jucu

Actualitate by Actual de Cluj - mai 28, 2020 0 335

Muncitorii din Sri Lanka abandonați pe aeroport, în București, au ajuns în această dimineață la Cluj, la angajatorul care le-a oferit un loc de muncă la trei zile după ce au fost abandonați de fostul angajator, din Botoșani.
Muncitorii au ajuns la Jucu în jurul orei 6 dimineața, cu autocare, după ce au pornit din Capitală în cursul serii. Acestora li s-a făcut triaj epidemiologic la plecare și la sosire. Să menționăm că DeLonghi e unul dintre cei șase angajatori care au făcut oferte de angajare pe care le-a înaintat Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

”Ne-am gândit la două lucruri. Unul de omenie, că oamenii când se află într-o situație atât de dificilă e bine să fie ajutați. Și doi, ne-am gândit că e cel mai potrivit exemplu ca românii care pleacă în străinătate la muncă, în condiții pe care nu le cunosc, în situații pe care nu le gestionează cum trebuie, să înțeleagă că în România se găsește de lucru în condiții corecte, în condiții de respect, de siguranță și că poate ar deveni mai interesant să lucreze acasă la ei decât să plece să lucreze pentru alții”, a declarat Carmen Petcu, director general DeLonghi România, pentru someșeanul.ro.

Compania le-a asigurat deja muncitorilor cazare într-o pensiune din zona comunei Baciu şi va semna cu aceștia contracte de muncă, respectând aceleaşi condiţii de salarizare şi de pregătire ca ale tuturor celorlalţi angajaţi de la Jucu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare