Închide

Studiu la Cluj: Au strâns bani albi pentru zile negre. O treime dintre românii care au economii spun că au apelat la acestea pe durata pandemiei

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - mai 28, 2020 0 271

Au strâns bani albi pentru zile negre: o treime dintre românii care au economii spun că au apelat la acestea pe durata ultimelor trei luni, în pandemia de coronavirus care a generat trei luni de stări de urgență sau, acum, de alertă.

Informația vine de la Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), casa de sondaje din Cluj care a întrebat o mie de români dacă au economii și dacă au apelat la acestea în ultimele trei luni. Sondajul a fost realizat prin telefon în 20 și 21 mai și face parte dintr-un program mai amplu care măsoară percepțiile românilor în pandemia de coronavirus.

Patru din zece români au declarat că au economii – iar dintre aceștia mai bine de jumătate, 60%, îi păstrează în bancă iar o treime își țin banii ”la saltea”. ”Bărbații, tinerii între 18 și 35 de ani, respondenții cu studii superioare, cu venituri lunare de peste 2.500 lei și care locuiesc în mediul urban sunt cei care au economii în proporții mai ridicate decât media. Cont de economii au în proporții mai ridicate persoanele peste 51 de ani, cele cu studii superioare, cu venituri mai mari de peste 1.500 lei și care locuiesc în sudul țării, în timp ce tinerii, cei cu educație ridicată, cu venituri de peste 4.000 lei și care locuiesc în sudul țării își țin economiile în alte tipuri de conturi bancare”, arată IRES.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu