Închide

Monument-simbol în cea mai mare universitate din țară, de luni

Educaţie by Mihai Prodan - sept. 20, 2019 0 151

Cea mai mare universitate din țară va avea de luni un monument-simbol, la 100 de ani de la înființarea Universității Românești din Cluj.
E vorba de universitatea ”Babeș-Bolyai”, în curtea căreia va fi dezvelit luni un monument-simbol, operă a cunoscutului sculptor clujean Liviu Mocan. Monumentul ”Laudă cărţii” este realizat din bronz și andezit de Ilva și constituie o metaforă a cunoașterii, după cum arată sculptorul. ”Acumulările educaționale se substanțiază în mișcare, produc viață. Mă bucură mult faptul că Universitatea Babeș-Bolyai, instituție care modelează profesioniști și caractere umane, oferă o voce acestui simbol al menirii ei, spre a se adresa contemporanilor și generațiilor viitoare. Mesajul sculpturii fiind etern, materialele  din care a fost creată – bronzul și andezitul – sugerează neerodarea, focul, perseverența, regalitatea”.
Monumentul va fi dezvelit luni la ora 12.30, în Curtea interioară a Clădirii centrale a UBB.
 • Tags
  author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare