Închide

Monica Macovei: "accept să mă sprijine orice partid, chiar și PSD-ul, dar nu dau nimic la schimb"

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 17, 2014 0 347

Candidata independentă la președinția României, Monica Macovei, a fost la Cluj pentru a se întâlni cu simpatizanții ei, dar și pentru o întrunire cu presa. Ea a reiterat ideea înlocuirii religiei în școli, motivând că elevii ar trebui să aibă acces la o disciplină precum etica, care să-i educe pe toți în mod egal, indiferent de cultul de care aparțin.  „Consider că toți copiii ar trebui educați  mai degrabă cu privire la valorile creștine, general valabile pentru toate cultele, pentru că așa este normal într-o societate. Nu văd de ce să nu învețe copiii de mici despre dreptate, de pildă, sau despre poruncile de pe Tabla lui Moise”, a comentat Macovei.

Fostă membră PDL, Macovei susține că are încredere că va obține suficiente semnături pentru a se putea înscrie în cursa pentru președinția României. Ea respinge ideea că ar fi susținută pe ascuns de liderul PDL, Vasile Blaga, în ipoteza că Iohannis va fi retras pe ultima sută de metri din campanie. Pe de altă parte Macovei spune că nu ar refuza ajutorul vreunui partid, nici măcar pe cel al PSD, dacă ar fi să vină: „Eu accept sprijinul tuturor celor care vor să mă susțină, care cred în ideile mele. Nu resping nici un ajutor, nici chiar din partea PSD. Un lucru, însă, trebuie să se știe, că eu nu dau nimic la schimb”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare