Închide

Moment „Colectiv” și la Cluj: Întâlnire la Clopot, la șapte ani de la incendiul din clubul bucureștean. Organizatori: „La 7 ani de atunci acest dosar este tergiversat, iar problema sistemului sanitar e departe de a fi rezolvată”

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 30, 2022 0 181

Azi, începând cu ora 18:00, clujenii au fost chemați „la Clopot” în centrul Clujului, pentru a comemora victimele incendiului de la Colectiv, de acum șapte ani, în care 65 de persoane și-au pierdut viața și alte zeci au fost rănite. Organizatorii, Umbrela Anticorupție Cluj, în cheamă în stradă pe „oamenii care refuză să uite și să accepte nedreptatea devenită o banalitate cotidiană”.

Mesajul organizatorilor, organizația Umbrela Anticorupție Cluj: „Dacă doriți să vă alăturați unui moment de reflecție, sunteți bineveniți. 65 de oameni au murit și peste 150 au fost răniți în urmă incendiului din 30 octombrie 2015 – copii și părinți, frați și surori, prieteni și iubiți. Dosarul #colectiv a fost instrumentat superficial, tergiversat, scindat și s-a încercat deturnarea atenției publice de la faptul că spitalele și deciziile autorităților au făcut mai multe victime decât incendiul în sine. Revoltați, răniții și rudele celor care și-au pierdut viața au depus la Parchetul General plângere penală împotriva lui Victor Ponta, Raed Arafat, Nicolae Bănicioiu și Gabriel Oprea, decidenții politici responsabili pentru intervențiile neprofesioniste și rău-voitoare ale autorităților și pentru consecințele dezastruoase ale acestora. La 7 ani de atunci acest dosar este tergiversat la Parchetul General, iar problema sistemului sanitar, a paturilor și spitalelor pentru arși, a infecțiilor nosocomiale este departe de a fi rezolvată și încă este permisă funcționarea spațiilor publice fără asigurarea protecției împotriva incendiilor și situațiilor de urgență. Și anul acesta, că în fiecare din ultimii 7, ieșim în stradă să cerem dreptate pentru #colectiv și pentru #noi”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu