Închide

Modelul Viitorul la “U” Cluj. “Trebuia să se facă asta de mai mult timp!” Ce spune Teja despre forma excelentă a echipei și cum vede viitorul clubului

SportTop News by Catalin Suciu - nov. 18, 2015 0 770

U Cluj are cinci victorii la rând în liga secundă și ajuns la un total de 22 de puncte, fiind la un singur punct distanță de play-off (locul 6). E cea mai în formă echipă din campionat, fiind în acealași timp și cea mai tânără. “Jucătorii au o dorință extraordinară să câștige fiecare meci. Au atitudinea potrivită, de aici și aceste rezultate”, explică antrenorul Mihai Teja.
– Care este secretul acestor rezultate?

– Secretul e munca, e munca băieților. Ăsta este principalul motiv, seriozitatea și dăruriea lor la fiecare meci. Au calități și sunt într-o formă foarte bună.
– V-ați fi așteptat să aveți un parcurs atât de bun?

– Nu, nu,de ce să nu recunosc, chiar nu m-am așteptat. Îmi doream să am un parcurs bun, în prinul rând pentru ei, pentru jucători. Eu.am venit să ajut cât pot, să ajut acești copii, să vedem dacă putem face mai mult.

Ursu traversează cea mai bună perioadă a carierei

Ursu traversează cea mai bună perioadă a carierei

– V-a surprins în mod special vreun fotbalist? Ursu e într-o formă foarte bună, de exemplu.

– Echipa m-a surprins. Ursu e într-adevăr într-o formă bună, dar nici ceilalți nu trebuie neglijați. Se pregătesc foarte bine, toți cei care au intrat , au intrat foarte bine în meci. A lipsit cineva, a intrat Tarcea, a intrat foarte bine. Greu a jucat iarăși foarte bine. Și Calcan are calitate, ne va ajuta și el mai mult, cu siguranță. A fost la lot, a și jucat și sper ca în curând să avem mai mulți jucători la loturile naționale.

– Apropo de Ursu.. se spune că ar fi dorit de Craiova. Aveți informații în acest sens?

– Nu știu, poate fi dorit pentru că demonstrat în aceste meciuri că are calitate. Este posibil să fie echipe care se interesează, dar nu știu să vă zic concret nimic. Mi-aș dori să fie oferte pentru mai mulți jucători. Eu nu am pus nici o condiție când am venit aici, am venit să încercăm să scoatem maximum din acești jucători de 17,18 și 19 ani. Să încercăm să-i facem mai buni, să le crească valoarea, ca apoi, să-i vindem la echipe de top. Universitatea are un centru de copii care produce valori și sunt norocos să fiu aici.

– Se poate vorbi de un model Viitorul la Universitatea?

– Se merge pe ideea lui Hagi la Ovidiu, e normal. Sunt lucruri care trebuiau făcute de mai mult timp. Dacă nu sunt bani, e greu să aduci jucători și așa îi crești pe ai tăi. Și cum spuneam, noi avem de unde să promovăm tineri. E foarte sănătos.

– Poate U Cluj să promoveze?

– E foarte greu. Dar pentru a crește valoarea și cota jucătorilor, ar trebui să promovăm. Am terminat cu șase juniori în teren ultimele meciuri, asta spune multe despre potențialul pe care îl are Universitatea.

– Luați în considerare să aduceți câțiva jucători în pauza competițională? Fotbaliști cu experiență.

– Nu știu, nici nu m-am gândit, vedem când tragem linie după aceste meciuri pe care le avem, vedem apoi dacă încercăm mai mult, ce se vrea mai departe. M-aș bucura să fim cât ma sus, e normal. Mai avem patru meciur, iar eu mi-aș dori patru victorii. Nu e imposibil, mai ales dacă vom gândi pozitiv și vom avea aceeași atitudine ca până acum.
Ultimele cinci rezultate ale Universității

1-0 cu Baia Mare (deplasare)
4-0 cu FC Caransebeș (acasă)
1-0 cu Metalul Reșița (deplasare)
2-0 cu FC Bihor (acasă)
2-1 cu Chindia Târgoviște (acasă)

Meciuri rămase de jucat până la întreruperea campionatului

UTA Arad (deplasare) , duminică, 22 noiembrie
Unirea Târlungeni (acasă)
Gaz Metan Mediaș (deplasare)
Șoimii Pâncota (deplasare)

foto: Silviu CRISTEA

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.