Închide

Cât costă un copăcel din orașul comoară

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 18, 2015 0 393

Primăria continuă acțiunea toamna copăceilor pe străzile-șantier din centrul orașului. Platani mari și arțari mai mici au fost plantați în ultimele săptămâni pe arterele din proiectul cu bani europeni orașul comoară. Acțiunea urmează să se repete și pe strada Horea, parte a altui proiect cu bani europeni, arteră de pe care au fost tăiați anul acesta vechii arbori, sub ochii oripilați ai clujenilor.

Peste 100 de arțari “cu garanție” plantați deja în orașul comoară

Prețul pe care primăria îl plătește pentru un arbore este de 500 de euro în cazul platanilor – de mai mari dimensiuni și de 300 de euro în cazul arțarilor, potrivit datelor furnizate de administrația locală.

Toamna copăceilor: 197 de arbori plantați în orașul comoară și peste 200 pe linia de tranvai, din centru, la gară

Noutatea o repezentintă faptul că respectivii copaci sunt livrați cu garanție de 4 ani, a mai informat primăria. Peste 100 de arbori au fost deja plantați pe arterele Avram Iancu, I.C Brătianu, Memorandumului sau Moților. Plantările vor continua și pe strada Horea-Piața Gării unde sunt prevăzuți circa 200 de noi arbori, potrivit proiectului. „Săptămâna aceasta sau săptămâna următoare încep platările și pe Horea. În funcție de cum vor fi livrați și arborii, parte din contractul de modernizare a străzii”, au spus reprezentanții primăriei. Prețurile pe care administrația clujeană le plătește pentru copăcei sunt aceleași.

Cum sunt primiți copăceii

Reprezentanții unei societăți clujene ține să ureze bun venit copăceilor din centrul orașului, pe Facebook:„17 noiembrie. Cluj-Napoca. Zona pietonală acoperită de curând cu tone de asfalt, beton și piatră. În puținele decupări care mai lasă pământul să respire o automacara așează cu grijă arțari înalți cât casa. Asfaltul rece și trecătorii grăbiți i-au primit mirați. Combinația de ecologie cu tehnica de ridicare atrăgea curiozitatea pietonilor și șoferilor, grăbiti să-și rezolve treburile dimineții. Urăm arborilor bun venit. Sănatate și viață lungă. Fac mult bine astăzi, colorând cu frunzele lor galbene cenușiul străzii. Vor face și mai mult bine în zilele toride de vară, luptători solitari, în aglomerația urbană, cu efectele asfaltului încins și gazele de eșapament””.

Când vor fi plantați cei aproape 400 de arbori de pe străzile unde se lucrează cu bani europeni

sursa foto: ClimArena Cluj-Napoca (Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare