Închide

Mitropolia Ardealului judecă astăzi apelul lui Cristian Pomohaci, care contestă excluderea sa din biserică, după ce a fost acuzat de racolare de minori

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - sept. 19, 2017 1 308

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului judecă marţi apelul fostului preot Cristian Pomohaci, care contestă excluderea sa din biserică, după ce a fost acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale. Decizia adoptată nu va fi definitivă, transmite mediafax.ro.

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului i-a trimis citaţie lui Cristian Pomohaci că a admis audierea martorilor propuşi de acesta la declararea apelului, iar instanţa bisericească i-a oferit posibilitatea să-şi aleagă un apărător bisericesc.

În funcţie de hotărârea care va fi adoptată în acest caz de Sinodul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs, la Consistoriul Superior Bisericesc.

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Un comentariu

  1. La acest popa nu ii este rusine ?. Si-a mai cumparat si cateva apartamente in Cluj. Am mai declarat si voi continua sa declar public: Clujul NU a fost si NU trebuie sa fie un oras popular. Intreaga istorie a acestei urbe a fost dominata de elite / specialisti. Nu de VINITURI. Trebuie sa existe o modalitate de selectare a celor care doresc sa se stabileasca in orasul de pe Somes. Privind popa: Eram elev la Scoala de Ofiteri in Rezerva de la Lipova. Era un individ, pe nume Costin, cantaret de muzica populara, din Maramures. Era homosexual. Colonelul Zbierea (bucovinean la origine), mi-a spus ca d. p. d. v. legal nu-i putea face nimic. Dar sa-l supraveghem. Popa in cauza este un pedofil ORDINAR, si NERUSINAT. Trebuie sa plece. Prof. Emil Aluas, Activist Politic / Columnist, PRO WEST, Cluj-Budapesta.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
Tags

Articole similare