Închide

Devine legea antifumat mai permisivă? O nouă inițiativă a ajuns în dezbatere la Comisia de Sănătate

ActualitateTop News by Catalin Suciu - sept. 19, 2017 0 272

Legea anti-fumat poate deveni mai puțin aspră. Inițiativa legislativă îi aparține senatorului PNL Daniel Fenechiu și a ajuns pe oridnea de zi a Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat în februarie 2016 legea referitoare la interzicerea fumatului în toate spaţiile publice închise cu 164 voturi „pentru” şi 20 „împotrivă”. Legea a intrat în vigoare pe 16 martie, anul trecut. Potrivit noilor prevederi fumatul este interzis total, printre altele, în cluburi, baruri, restaurante, în taxiuri, instituţii de învăţământ, spitale, precum şi la locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spaţiu închis.

Propunerea legislativă, care datează din 2011, a fost modificată prin mai multe amendamente pe 16 noiembrie, iniţiate de fostul deputatul PSD Aurelia Cristea. Cel mai important face referire la definirea spaţiilor publice închise, care conduce practic la interzicerea fumatului în aproape toate aceste locuri.

Modificări ale legii antifumat au ajuns astăzi pe ordinea de zi a Comisiei de Sănătate. Într-o postare pe pagina de facebook, Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, spune că:

„O încercare mai veche de relaxare a legii privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise a ajuns astăzi pe ordinea de zi a Comisiei de sănătate din Camera Deputaților printr-o inițiativă legislativă depusă de domnul fost deputat, actualmente senator PNL , Daniel Fenechiu.  E același domn care s-a ocupat de strângerea semnăturilor pentru contestația depusă la Curtea Constituțională și unde nu a avut câștig de cauză.”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare