Închide

Mit sau realitate: se mai vând apartamentele în Cluj Napoca? Care sunt prețurile reale, unde se construiește și cum evoluează proiectele imobiliare

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 24, 2024 8 6400

8 comentarii

 1. toti clujenii si presa urla ca se construieste prea mult.
  realitatea e fix invers. si asta e si cauza la preturile mari.

  ar trebui sa se construiasca si autorizeze mai usor

 2. Cîte sînt ale băcilor, cîte ale unor fonduri de investiții, cîte ale altor instituții financiare?
  Cei tineri cu salarii medii și mici nici nu se pot gândi să-și cumpere vreodată măcar o garsonieră.
  Prețurile sînt mari de cînd au fost lăsate oficinele înșirate mai sus să se bage în imobiliare. Iar asta peste tot în lume.
  La mine pe etaj din patru apartemante unul e nelocuit, două sînt doar cu cîte un locatar din care unul peste 80 de ani. Majoritatea apartamentelor din bloc au un locatar, proprietar pensionar sau chiriaș, apoi cîteva cu doi, puține cu trei și foarte puține cu patru. Peste vară în jur de 25% sînt goale. Asta în Cluj.
  Dacă mergi seara prin orașe cum ar fi Dej mai nu sînt lumini aprinse la blocuri.

 3. Am o singura intrebare:
  Daca toate locuintele sunt vandute integral,cel putin pe Soporului nr.1, de ce e plin pe site-urile de imobiliare de anunturi cu apartemente de vanzare in ambele ansambluri rezistentiale „direct de la constructor”?
  ps: pretul real de vanzare e 3000-3200euro/mp

 4. Specula neimpozitata.Sunt persoane inventate la defunctul Caritas care cumpără 10 -15 apartamente in stadiu de proiect cu 2300 euro/m2 și le revând înainte de a fi intabulate cu 2700 euro/m2.Este cel mai simplu mod de a face bani fara sa treci pe la ANAF.Se numește specula a la Cluj și este posibilă datorită unui vid legislativ.Pacat de tinerii promițători care trebuie sa plece din Cluj pentru a nu deveni sclavii băncilor.O sa avem un Cluj plin de milionari și apartamente goale.

  • Sunt si angajati sau rude ale angajatiilor din primarie ?
   Se pot vedea retroactiv toate tranzactiile chiar daca nu au fost inregistrate la finante sau nu au trecut pe la notar.

 5. wow…un singur exemplu cu SDC Imobiliare. La Elite City e jale – au trebuit să aplice reducere de 10% și abia au vândut 50% din apartamentele din primele 3 blocuri construite din 6 sau câte au în plan….

 6. Minciuna. Apartamentele nu se vand in stadium de proiect asa cum scrieti voi ci asa zisul „dezvoltator” face un sistem barter, da 30-35% din ap proprietarului terenului, apoi 1-2 ap la ala care ii sapa groapa altele la cel ce ii aduce cimentul si tot asa. De fapt dezvoltatorul nu are niciun ban, el doar le promite la ceilalti ca la sfarsit o sa le dea apartamente la nivel semifinisat. Ce ramane vreo 35-40% sunt apartamentele dezvoltatorului care chipurile inca sunt la vanzare. O mica eroare in tot lantul asta de promisiuni fara bani si ajungi ca elena udrea cu fundatia la bloc facuta, cu drum si in imposibilitatea de a finaliza constructia, deci teapa.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.