Închide

Minune într-o comună de lângă Gherla: oamenii și-au ales un alt președinte, din primul tur, ce explicație are primarul

Politica by Actual de Cluj - nov. 15, 2019 0 617

Duminică a fost în comuna Sânmartin o prezență uriașă la urnele de vot, de aproape 80%. Președintele ales la Sânmartin nu este niciunul dintre favoriții pentru marea finală, Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă sau Dan Barna.

Peste 57 % din voturile valabil exprimate la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie la Sânmartin l-au desemnat drept câștigător pe candidatul independent Mircea Diaconu. Într-o comună cu primar membru PSD, situația te face să ridici o sprânceană, întrebător: „Și totuși, care e șmecheria?”, se întreabă gherlainfo.ro.

Răspunsul îl dă chiar primarul Ioan Fârtan. Acesta a explicat că a fost foarte nemulțumit de cele întâmplate înainte de alegeri. „La noi întotdeauna au fost rezultate bune la alegeri. Acum așa au fost împrejurările, să dăm votul lui Diaconu. Așa am hotărât de data asta. Am avut niște supărări, acum nu le mai am, s-a rezolvat. Am pus membri în secțiile de votare și mi i-au schimbat de la Cluj, cu oameni din Constanța și Bacău, când noi avem oameni din comună. Sigur că m-au suparat. La mine în comună niciodata nu s-a furat. La mine așa votează lumea unde știe că sunt eu. Mi-au schimbat membrii, am schimbat foaia!”.

Rezultate alegeri prezidențiale 2019 la Sânmartin

Mircea Diaconu – 520 voturi – 57,46%
Klaus Iohannis – 175 voturi – 19,34%
Viorica Dăncilă – 64 voturi – 7,07%
Kelemen Hunor – 45 voturi – 4,97%
Dan Barna – 38 voturi – 4,20%

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare