Închide

Care instituție din Cluj face campanie pentru PSD? Cea care-i reprezintă pe asistații social

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 17, 2019 0 1844

Daniel Tămaș, șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, continuă să-și afișeze tupeul abuziv, folosindu-se de instituția care consumă un sfert din bugetul Clujului de parcă ar fi propria sa moșie. Tămaș (foto sus) membru activ în PSD – mult mai activ de când conducerea organizației județene a fost schimbată – se implică trup și suflet în campania electorală a partidului, punând la bătaie și resursele instituției publice pe care o conduce.

În cadrul vizitei efectuate la Cluj de Viorica Dăncilă (candidata PSD la alegerile prezidențiale), Daniel Tămaș – de la el putere – i-a pus la dispoziție unul dintre centrele de bătrâni din instituția pe care o conduce. Mai precis, Tămaș i-a facilitat Vioricăi Dăncilă o băiță de mulțime printre niște bătrânei neputincioși, astfel încât doamna candidată să rămână cu impresia că a fost primită bine și la Cluj Napoca. Personalul angajat, de asemenea, a fost aliniat regulamentar, s-o pupe pe Dancilă, să-i ofere flori și să stea în poză (vezi imaginea și video mai jos). Tămaș nu s-a mulțumit doar cu atât. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, el i-a „invitat” pe angajații instituției să participe și la întâlnirea cu Dăncilă, programată de șefii de partid în sala cinematografului „Florin Piersic”, ca să umfle rândurile „publicului simpatizant”.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC) este o instituție de stat importantă finanțată din bugetul public al Consiliului Județean Cluj. Daniel Tămaș a ajuns directorul acestei structuri în urmă cu șapte ani, cu sprijinul PSD, care intrase la șefia Consiliului Județean Cluj prin intermediul „USL” (alianța PSD-PNL). Din 2016, de când șefia Consiliului Județean le-a revenit liberalilor, Tămaș insistă să se războiască în mod nejustificat. Deși este evident, și i s-a atras atenția în mai multe rânduri, că el este doar șef al unei instituții subordonate Consiliului Județean, continuă să se comporte de parcă DGASPC ar fi o companie independentă, pe care el a înființat-o/dezvoltat-o. Recent, Curtea de Conturi și Consiliul Județean au descoperit că Daniel Tămaș le-a majorat unor angajați salariile în mod ilegal, acuzația fiind probată și în instanță, însă asupra acestui subiect vom reveni curând.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare