Închide

Sunt instruiți să intre în câmpul muncii. 38 de elevi clujeni au locuri de muncă asigurate în compania Terapia

ActualitateDezvoltareEconomie by Actual de Cluj - nov. 16, 2019 1 546

38 de elevi ai Colegiului Tehnic „Ana Aslan” din Cluj vor beneficia, în anul școlar 2020-2021, de un program special – Academia 2 în 1 – Școală și Carieră” – în urma căruia vor avea asigurate locuri de muncă în cadrul companiei de medicamente Terapia. Este vorba despre parteneriatul pe care Terapia l-a semnat cu Inspectoratul Școlar Județean, în vederea dezvoltării înățământului dual la Cluj.

“Credem că acest tip de parteneriat şcoală-industrie este singurul care poate crea premisele depăşirii, în următorii 5 ani, a dificultăţilor majore generate de migraţia forţei de muncă, a celor legate de abandonul şcolar şi a prăbuşirii industriei prelucrătoare din România, pe fondul închiderii fabricilor şi a şcolilor profesionale. Suntem o companie clujeană, în această comunitate ne desfăşurăm activitatea şi este firesc să punem umărul la dezvoltarea acestei comunităţi. Pentru anul şcolar 2020 – 2021, ne-am propus să susţinem o nouă clasă de 28 de copii în pregătirea pentru profesia de operator chimist, dar şi alţi 10 copii dintr-o clasă de operatori, mecanici şi lăcătuşi echipamente şi instalaţii industriale. La finalul pregătirii profesionale, toţi aceşti elevi vor avea un loc de muncă asigurat la Terapia – remuneraţia din industrie fiind în acest moment de peste 3500 lei net / lună” a transmis Dragoș Damian, CEO în cadrul companiei Terapia.

În luna septembrie a acestui an, compania Terapia şi-a deschis porţile pentru prima clasă de elevi formată în baza acordului de dezvoltare a învăţământului profesional dual, semnat cu Colegiul Tehnic ,,Ana Aslan” și Inspectoratul Școlar. În acest moment, parteneriatul înseamnă o clasă de 28 de elevi înscrişi în anul şcolar 2019-2020, perioade de pregătire practică a acestora în cadrul laboratoarelor de specialitate și a secțiilor de producție ale companiei, punerea la dispoziție a resurselor informaționale și a echipamentelor necesare, oferirea de burse lunare pentru toată perioada de pregătire teoretică și practică, dar și a altor stimulente materiale și financiare suplimentare acordate în funcție de performanță. ”Iar pentru că ne doream ca acest proiect să stârnească nu doar interesul, ci şi entuziasmul beneficiarilor noştri, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj am pus recent bazele proiectului Academia 2 în 1 – Școală și Carieră, prin care ne-am asumat misiunea de a aduce în lumina reflectoarelor şi de a prezenta avantajele învățământului dual în faţa elevilor, părinţilor dar şi autorităţilor locale din comunităţile rurale din judeţul Cluj”, a transmis Dragoș Damian (foto jos).

Compania clujeană Terapia este cea mai importantă companie de medicamente generice şi produse OTC din România. Din luna martie 2015 a devenit parte a Sun Pharma, o organizație care reunește 42 de site-uri de producție în care se fabrică peste 2.000 de forme farmaceutice ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global. La începutul anului 2019, Terapia a încheiat un parteneriat cu reprezentanţii Colegiului Tehnic ,,Ana Aslan” vizând dezvoltarea învăţământului profesional dual din Cluj, proiectul beneficiind şi de sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Parteneriatul are ca obiectiv susţinerea formării competenţelor necesare pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor.

Un comentariu

  1. este ok,se vede interesul de a scolariza si a forma profesional tinerii in functie de cerintele locale. Dar,nu uitati ca astazi apar (si dispar) profesii si tineretul se orienteaza spre industria digitalizata.
    Sunt oameni in etate de 40 pana la 52 de ani care au profesii si care nu mai sunt actuale si la varsta asta sunt o patura sociala in somaj sau efectiv isi iau lumea in cap si se duc pe alte meridiane sa lucreze. Ce ar fi ca aceasta patura sociala atat de viguroasa sa fie iarasi cuprinsa intr-un sistem de invatamant profesional care sa le deschida posibilitati si obtiuni in diferite meserii de actualitate.”Omul cat traieste invata” si cred ca multi someri vor fi interesati sa inbratiseze o noua munca sau o noua calificare care sa le aduca satisfactii acasa nu pe plaiuri straine. Cum nu le este rusine romanilor sa practice tot felul de meseri necalificate in afara,cred ca nu le va fi rusine sa invete putin iarasi si sa lucreze mandrii la ei acasa intr-un domeniu cu viitor.Foloasele acestei masuri ar fi multiple: parintii vor ramane acasa langa copii,statul incaseaza inpozite si se creaza armonia si statornicia atat de necesara atator familii si ce e mai inportant romanul nu o sa mai fie exploatat afara.

Scrie un comentariu

  • Articole similare