Închide

Ministrul ungar de Externe, Szijjártó Péter, prima vizită la Cluj după alegerile parlamentare din Ungaria / Acesta are o întâlnire și cu episcopii maghiari

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 14, 2022 0 359

Considerat un apropiat al premierului Ungariei Viktor Orbán, ministrul de Externe Szijjártó Péter a ajuns miercuri la Cluj Napoca, întâmpinat la aeroport de liderii organizației UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond și vicepreședintele Consiliului Județean, Vákár István.

Este prima vizită oficială pe care ministrul maghiar o face la Cluj Napoca, la scurt timp după alegerile parlamentare care au avut loc în Ungaria și care au fost câștigate detașat de partidul FIDESZ, condus de Viktor Orbán.

Conform informațiilor Actual de Cluj, ministrul Szijjártó Péter ar fi sosit la Cluj răspunzând invitației noului episcop unitarian, István Kovács.

Szijjártó Péter participă la un prânz cu mai marii bisericilor maghiare, dar și la o întâlnire cu reprezentanții Universității Sapientia. De asemenea, el va efectua o scurtă vizită la catedrala romano-catolică „Sf. Mihail”, după care va susține și o conferință de presă.

Foto:, Vákár István,  Szijjártó Péter, Csoma Botond

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.