Închide

Ministrul Sănătății la TVR Info: Pacienţii cu boli cronice vor putea beneficia de vaccin compensat

ActualitateAdministrațieSănătate by Actual de Cluj - dec. 26, 2022 0 233

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat, într-un interviu în exclusivitate pentru TVR Info că, în prezent, împreună cu Casa de Asigurări se lucrează la normele metodologice în așa fel încât bolnavii cronici să poată beneficia la vaccinuri compensate.

„Acum lucrăm la norme, împreună cu Casa de Asigurări care trebuie să compenseze vaccinurile, astfel încât pacienţii cu boli cronice să poată beneficia de acestea” a spus Rafila. În cursul anului viitor se doreşte şi compensarea vaccinul HPV, a mai transmis ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a mai spus că în această perioadă copiii sunt cei mai afectați de valul gripal, virusul respirator producând acum o epidemie în foarte multe ţări din Europa şi Statele Unite. Pentru evitarea aglomerării spitalelor, au fost înfiinţate, la nivel naţional, centre ambulatorii de evaluare a copiilor care au forme uşoare sau medii, a mai arătat Ministrul. La aceste centre de evaluare, a spus Alexandru Rafila, pot merge copiii care au fost întâi evaluaţi de medicul de familie. Numai în cazul în care este nevoie aceştia vor fi trimişi la spital.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu