Închide

Ministrul Sănătății estimează că infectările vor crește mai repede decât valurile anterioare: ”Doar comuna Margău din Cluj avea incidenţa peste 6 la mie”

Actual de ClujActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - sept. 01, 2021 0 259

foto Primăria Mărgău

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, miercuri, că se estimează o creştere mai rapidă a numărului de cazuri decât în valurile anterioare ale pandemiei, din cauza tulpinii Delta. În prezent, a arătat Ministrul, doar în comuna Mărgău din Cluj incidența cazurilor de Covid-10 este de peste 6 la mie.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a precizat, însă, că nu se poate estima data la care incidenţa de 6 la mie va fi atinsă, moment în care unităţile de învăţământ vor trece la cursuri online.

Ne aşteptăm ca numărul de infectări să crească mai repede decât în valurile anterioare. Nu putem estima o dată când incidenţa de 6 la mie va fi depăşită”, a declarat, miercuri, Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă, informează News.ro.

Nu avem o dată exactă, specialiştii să facă calculele, am primit 2 scenarii de la INSP. Arată că vor fi creşteri pe la mijlocul lunii septembrie, ajungându-se în scenariul cel mai rău posibil la 4.000 de cazuri spitalizate, între mijlocul şi finalul lunii septembrie”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acesteia, în prezent sunt puţine localităţi în care incidenţa este crescută şi este vorba, în general, despre localităţi mici.

Doar comuna Margău din Cluj avea incidenţa peste 6 la mie”, a afirmat Mihăilă.

La ultima raportare, cea de marţi, incienţa la nivel naţional era de 0,46 la mie.

Potrivit deciziei autorităţilor, la rata de infectare de 6 la mie într-o localitate elevii vor face cursuri online.

sursa foto: Primaria Mărgău

Nici un comentariu

Scrie un comentariu