Închide

Ministrul Educației: Școlile și grădinițele private pot chema elevii fizic la cursuri de luni / La stat elevii și copiii sunt în vacanță

ActualitateEducaţieSănătate by Actual de Cluj - oct. 24, 2021 0 867

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, confirmă pentru Edupedu.ro că școlile și grădinițele private pot chema elevii fizic la cursuri de luni, în mod legal. Acesta a declarat că „Art. 8.1 (n.red. din Hotărârea CNSU de vineri) care reglementează suspendarea prezenței fizice în scoli și grădinițe private nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern.”

Declarația ministrului Sorin Cîmpeanu, la solicitarea Edupedu.ro: „Ministerul educatiei a fost abilitat de către CNSU pentru punerea in aplicare a Articolului 7 din Hotărârea CNSU nr. 91.

Ministerul Educatiei a emis ordinul de instituire a vacantei conform atributiilor legale stabilite in LEN. Ordinul Ministrului Educatiei instituie, prin derogare de la ordinul care aproba structura, vacanta de doua saptamani, in perioada 25 oct. -5 nov, in toate școlile și gradinitele de stat, care pot fi reglementate la nivel de structura an școlar de către Ministerul Educatiei.

Prin instituirea normei derogatorii, se aplica in mod direct actul emis si este obligatoriu pentru unitatile de invatamant de stat”.

Articolul integral pe Edupedu.ro

sursa foto: gov.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare