Închide

Ministrul Economiei trimite inspectorii la supermarketuri și distribuitori de ulei pentru presupuse creșteri ”nejustificate” ale prețurilor

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - mart. 13, 2022 0 184

Guvernul lansează noi controale la companiile private, acuzându-le de această dată că ar fi crescut ”nejustificat” prețul la ulei alimentar. Ministrul Economiei, Florin Spătaru (PSD) a anunțat duminică trimiterea de inspectorii la supermarketuri și distribuitori de ulei, relatează G4media.ro, conform Agerpres.

„În ceea ce priveşte această criză a uleiului, am verificat cu ministrul Agriculturii, avem stocurile necesare, suficiente, şi atunci nu ar trebui să avem niciun fel de probleme privind aprovizionarea cu ulei. Şi vom intra săptămâna viitoare, încă de luni, să verificăm acele site-uri şi acei distribuitori, care au crescut preţul uleiului de trei ori. Vreau să liniştim populaţia, nu există niciun motiv de îngrijorare că nu vom avea stocuri de ulei şi n-ar trebui să reacţionăm la aceste mesaje şi triplări, dublări de preţuri, care nu au niciun fel de justificare economică. Vom face controale şi la supermarketuri dar şi la acele magazine on-line”, a declarat Florin Spătaru.

Reamintim că în ultimele zile în anumite magazine s-a înregistrat o creștere crescută de ulei, pe fondul zvonurilor privind impactul războiului din Ucraina asupra producției de floarea soarelui – Ucraina fiind unul dintre cei mai mari producători din Europa.

Spătaru a precizat că aceste controale vor fi realizate nu doar de ANPC ci şi de alte instituţii ale statului. „Vom face aceste controale cu toate autorităţile competente ale statului pentru că şi ANPC are nişte limite”, a afirmat ministrul.

Potrivit demnitarului, după efectuarea acestor controale „aşa zisa criză a uleiului va fi depăşită”, aşa cum s-a întâmplat şi la benzinării când, după controalele efectuate de autorităţile statului, au dispărut cozile făcute de şoferi.

Sursa foto: observatorulph.ro, captura

Nici un comentariu

Scrie un comentariu