Închide

Boc s-a lăudat că demarează procedura de licitație pentu Metrou până în 11 martie, însă Caietul de Sarcini nu e disponibil în sistemul SEAP: „Contestatarii ăia mulți de care se temea domnul Boc n-au unde să facă oferte”, transmite activistul István Szakáts

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 13, 2022 2 2043

La începutul anului 2022, primarul Clujului, Emil Boc, anunța cu surle și trâmbițe că a reușit să negocieze la Ministerul Transporturilor să preia el licitația pentru lucrările de proiectare și execuție a Metroului, asfel încât procedura să nu fie tergiversată. Boc sublinia că are și sprijinul Primăriei Florești în sensul acesta.

„Vom încheia împreună cu Primăria Florești un protocol prin care ne va mandata să demarăm și să derulăm procedurile de licitație în vederea realizării Metroului. Termenul pentru a trece prin Consiliul Local protocolul de colaborare este 17 ianuarie 2022. Apoi, licitația o vom lansa în luna februarie și trebuie să ne rugăm să nu fie contestații” anunța Emil Boc în Conferința de Presă din 3 ianuarie.

Au trecut două luni bune de atunci, iar promisiunile lui Boc s-au concretizat cu un simplu anunț „de intenție” privind organizarea licitației petru Metrou, fără însă să umeze demararea efectivă a procedurii de atribuire a serviciilor de proiectare și execuție, așa cum se angajase edilul Clujului.

Conform datelor din SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), anunțul de intenție al Primăriei Cluj a fost postat în 15 februarie, iar data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire a fost fixată pentru 11.03. 2002 (fezi foto jos).

„Contestatarii ăia mulți de care se temea domnul Boc n-au parte încă de nicio documentație ca să poată veni rapid cu oferte pentru construirea metroului”, l-a ironizat activistul István Szakáts pe edilul Clujului.

Acesta mai scris că poate era mai bine totuși, ca Boc să militeze ca în programul de finanțare (PNRR) să fie cuprinsă centura metropolitană, în locul metroului.

István Szakáts a marcat și un bilanț al promisiunilor neonorate de primarul Boc:

a fost vorba (apud primar) și că se lansează licitația „la începutul anului”. Eh, suntem deja în miez de martie, și încă tot nimic. 

-a fost vorba (apud primar) și că „se finalizează licitația în 2022”. Eh, acum deja se vorbește numai de „lansăm licitația în 2022”. 

-a fost vorba (apud primar) că „ultima lopată, în 2026”. Eh, acum vorbim deja de trei etape, și abia prima s-ar termina „teoretic” în 2026, și care tot n-ar fi funcțional. Precum știți: în faza 1 „s-ar” face depoul și stațiile din Cluj; în faza 2, extensia spre Florești; în faza 3, extensia spre Bd. Muncii.

Iar fazele sunt succesive. Așa că prima veste: Floreștiule fraier, ție iar ciuciu. Stați frumos la cozi infinite bă băeți până ne gătăm noi aci „metroul” de la Napoca. Asta, dacă o mai gătăm vreodată.

Sursa foto: captura.

2 comentarii

  1. Eu cred ca nu o fost cu metrou domnu primar ca altfel ar fi inteles ce inseamna. Dute prin Londra cu metrou si nu mai visa la fete Morgana ca nu exista. Is curios pe unde scoate pamatul si cu ce-l transporta si unde-l duce, mai mult as vrea sa stiu exact locatia statiilor de metrou in oras.
    Abureli pentru naivi 🤬🤬🤬

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.