Închide

Ministrul Bostan la Cluj: ministerul comunicațiilor vrea în Cluj IT

Economie by Actual de Cluj - mart. 31, 2016 0 424

În Clusterul IT de la Cluj, în care au intrat mai multe companii de profil dar și universitățile, vrea să intre și ministerul comunicațiilor, anunță azi la Cluj ministrul de profil, Marius Bostan.

Bostan e la Cluj la conferința Cluj Innovation Days și spune într-o conferință de presă că Guvernul e „gata să intre” în clusterul Cluj IT. „Guvernul prin entitățile pe care le conduce vrea să intre în clusterul IT, suntem gata să intrăm în aceste entități cu umilele cunoștințe pe care le avem”, a spus el.

Cluj IT este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţatǎ în octombrie 2012. Numără în prezent 48 de membri: 36 de companii de IT cu peste 4.000 de angajați și cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Inițiativă de business, clusterul urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei IT românești, precum și poziționarea Clujului ca un hub regional inovator. Misiunea Cluj IT este ca până în 2018 să devină unul dintre cei mai credibili furnizori de servicii și produse inovatoare IT și de  sisteme de suport organizațional din Europa Centrală și de Est. Clusterul urmărește ca marea majoritate a membrilor săi să devină și să se mențină competitivi atât pe piața românească, cât și pe piețele internaționale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu