Închide

Ministrul Apărării, clujeanul Vasile Dîncu: România nu va fi implicată într-un potențial război Rusia-Ucraina. Autorităţile iau totuși în calcul eventualitatea confruntării cu un val de refugiaţi ucraineni

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 22, 2022 2 375

În acest moment, nu ne aşteptăm la un „război cald” la graniţa Rusiei cu Ucraina, iar România nu va intra în niciun conflict militar, a spus Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, în cadrul emisiunii „În faţa ta”, de la Digi 24. În acelaşi timp, a spus ministrul, statul român trebuie să fie, totuşi, pregătit pentru consecinţele unui posibil război în regiune.

„Există şanse, după eşecul negocierilor de la Geneva, nu putem să minimalizăm şansele unui conflict armat în zona graniţei Ucrainei. Asta nu înseamnă că România va fi implicată în acest război, e clar că nu va fi niciun fel de implicare, oamenii pot să stea liniştiţi din acest punct de vedere. Însă, atunci cînd în apropierea ta se întîmplă ceva, trebuie să intri într-o stare, dacă nu de alarmă, măcar de veghe”, a spus Dîncu.

Ministrul a mai precizat că, deşi România nu va intra în niciun război în acest moment, trebuie să fie pregătită pentru consecinţele unui posibil conflict la graniţa Ucrainei şi că e luată în calcul o invazie a Rusiei în regiunile Doneţk şi Luhansk.

„Nu putem să spunem cu siguranţă dacă va fi război acolo, în Ucraina, pentru că ar fi foarte mari costurile pentru Rusia dacă ar face acest lucru”, a mai afirmat Vasile Dîncu, în cadrul emisiunii „În faţa ta”.

Ministrul român al Apărării a amintit că NATO nu poate interveni militar în Ucraina, în condiţiile în caree această ţară nu este membră a Alianţei Nord-Atlantice.

„Din perspectiva asta, noi, România şi NATO nu vom intra în război de tip militar. Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptăm”, a subliniat ministrul român al Apărării.

În acelaşi timp, Dîncu a spus că autorităţile române iau în calcul inclusiv eventualitatea confruntării cu un val de refugiaţi ucraineni, în cazul izbucnirii unui război în zonă.

2 comentarii

  1. Si cum sunteti pregatiti???? Duopa ce a-ti creat tensiuni in armata, inghetarea salariilor, REDUCEREA PENSIILOR MILITARE ceea ce nu s-a intamplat niciodata in timp ce la magistrati le-ati marit salariile si pensiile speciale cu peste 10%(adica acolo sau gasit bani) nu vedeti ca nu va mai asculta nimeni??Chemati armate straine sa ne apere teritoriul deoarece pe ai vostrii ia-ti terminat taindu-le drepturile consfiintite prin lege cu ordonante care incalca Constitutia!!PANA UNDE MERGE ACEASTA SLUGARNICIE?????RUSINE SA VA FIE!! DEMISIA DE URGENTA!!

  2. Si cum sunteti pregatiti???? Dupa ce a-ti creat tensiuni in armata, inghetarea salariilor, REDUCEREA PENSIILOR MILITARE ceea ce nu s-a intamplat niciodata in timp ce la magistrati le-ati marit salariile si pensiile speciale cu peste 10%(adica acolo sau gasit bani) nu vedeti ca nu va mai asculta nimeni??Chemati armate straine sa ne apere teritoriul deoarece pe ai vostrii ia-ti terminat taindu-le drepturile consfiintite prin lege cu ordonante care incalca Constitutia!!PANA UNDE MERGE ACEASTA SLUGARNICIE?????RUSINE SA VA FIE!! DEMISIA DE URGENTA!!

Scrie un comentariu

Articole similare