Închide

Ministra Sănătății vizitează Urgențele și Ortopedia din Cluj: „imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă”

SănătateTop News by Actual de Cluj - mai 05, 2019 0 453

Ministra Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat ieri Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj și secția de ortopedie a spitalului județean și spune că ce a văzut e dezolant.

„Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulți pacienți care așteptau să fie transportați cu ambulanța în secțiile în care urmau să fie investigați. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgențelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanță proprie care să asigure transportul pacienților care necesită investigații în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanță Cluj poate asigura transportul acestora într-o secție în alta”, a notat Pintea. Aceasta spune că în secția de ortopedie „imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală”.

Pintea cere Consiliului Județean, proprietarul clădirii în care funcționează spitalul, să asigure fonduri pentru asigurarea condițiilor pentru desfășurarea optimă a actului medical.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu