Închide

Ministra Educației, la Cluj: 10.000 elevi apar pe hârtie dar au renunțat la școală sau au plecat în străinătate. „Anul trecut ne-am trezit că figurau 152.000 elevi dar la examen am avut cu 10.000 mai puțini”

Educaţie by Actual de Cluj - feb. 07, 2019 0 165

Ministrul Educației spune la Cluj că nu mai puțin de 10.000 elevi nu mai vin la cursurile școlii într-un singur an – și mulți dintre ei sunt plecați în străinătate, cu părinții lor, dar nimeni nu știe deocamdată câți dintre acești 10.000 sunt plecați în străinătate sau au renunțat la a merge la școală.

„Încercăm să ne apropiem de cifra reală a celor care nu mai frecventează școala. Suntem acum în situația să constatăm că acei copii care au plecat cu părinții lor în străinătate nu sunt scoși din evidențele școlare, sunt raportați până în clasa a opta și anul trecut ne-am trezit că figurau 152.000 elevi dar la examen am avut cu 10.000 mai puțini. Câți dintre ei se regăsesc în școlile din străinătate? Avem 100.000 de copii români care învață în școlile din spania. Ei nu se află în abandon școlar. Încercăm să îi separăm pe cei plecați de cei care frecventează școala și de cei care sunt într-adevăr în abandon școlar”, a spus ministra Ecaterina Andronescu azi la Cluj, într-o conferință de presă în noul sediu al Inspectoratului Școlar Județean.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare