Închide

Sediu nou pentru Inspectoratul Școlar din Cluj. Cum arată

EducaţieTop News by Mihai Prodan - feb. 07, 2019 0 437

Sfârșit de sezon pentru telenovela noului sediu al inspectoratului școlar din Cluj, care s-a deschis astăzi, deși lucrările încă nu sunt finalizate. La inaugurare – unde a fost prezent și mitropolitul Andrei Andreicuț care a oficiat o slujbă de sfințire a clădirii – a venit și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Noul sediu al institouției de pe strada Argeș din centrul Clujului are patru nivele și ar urma să găzduiască și un sediu pentru clubul sportiv Viitorul – lucrările la  această aripă a clădiri nu au fost însă începute astfel că în spatele fațadei de sticlă șantierul a rămas deschis. „Contează să putem continua lucrările în spate. Noi credem că e o clădire decentă și atâta tot și așa ar trebui să fie peste tot condiții decente de lucru. nu este nimic spectaculos, este ceea ce ar trebui să se regăsescă într-o clădire a unei instituții publice”, a spus șeful Inspectoratului Școlar Județean Valentin Cuibus. „Sunt alocați bani în bugetul pe acest an pentru lucrările la sediul clubului Viitorul. Eu sper ca în doi ani să poată fi finalizat, mai devreme nu”.

Lucrările la noul sediu al instituției au costat până la 10 milioane de lei, adică peste două milioane de euro. În noul sediu ar urma să funcționeze, pe lângă IȘJ Cluj cu cei 52 de angajați ai săi, și Unitatea de Implementare a Proiectelor POCU cu 11 angajați, și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațonală, cu alți 11 angajați.
Andronescu e prezentă la Cluj de ieri și spune că s-a întâlnit cu rectorii universităților clujene și respectiv cu profesorii din județ. „Am avut niște întâlniri, ele continuă și azi după prânz, cu toți cei care se ocupă de școlile Clujului. Ieri cu toți rectorii universităților clujene, am trecut în revistă lucrurile pe care trebuie să le facem în următoarea perioadă, problemele speciale ale universităților. După-masă m-am întâlnit cu directorii școlilor din Cluj, s-au spus lucrurile care trebuie îndreptate în școli, unele sunt de nivel local, altele – de nivel național”, a spus ea.
La inaugurarea noului sediu au participat toți inspectorii școlari generali din țară, căci la Cluj are loc în aceste zile o conferință națională a ministerului Educației cu toți șefii de inspectorate din țară.

 

Tags
author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare