Închide

Ministerul Sănătății lansează linie medicală de suport psihologic pentru cei afectați de coronavirus, suni la un număr de telefon și răspund zeci de psihologi voluntari din Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - apr. 06, 2021 0 43

Ministerul Sănătății lansează linie medicală de suport psihologic pentru cei afectați de coronavirus, suni la un număr de telefon și răspund zeci de psihologi voluntari din Cluj.

Ministerul Sănătății anunță că de astăzi persoanele afectate de pandemia de coronavirus, personalul medical supus condiţiilor de stres sau oricine se confruntă cu presiunea cauzată de pandemie beneficiază de servicii gratuite de sprijin psihologic prin apelarea unei linii telefonice, cu tarif normal, 021 9081.

Aici răspund peste 40 de psihoterapeuţi voluntari sunt implicaţi în proiectul demarat şi coordonat de către Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale (APCCR), Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și un operator de telefonie.

Linia telefonică de sprijin psihologic 021 9081 funcţionează de luni până sâmbătă în intervalul 12.00 – 20.00 şi poate fi apelată cu tarif normal din toate rețelele telefonice. Apelurile sunt preluate de peste 40 de psihoterapeuţi voluntari ai asociației printr-o centrală virtuală.

Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România (APCCR) este cea mai veche şi cea mai reprezentativă asociaţie de profil din România, membră a Asociației Europene de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale (EABCT), Centru de formare şi reprezentant al Institutului Albert Ellis din New-York, SUA.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare