Închide

O universitate din Cluj organizează ateliere de pomicultură și legumicultură pentru copii și adulți, în stațiunea sa de cercetare horticolă

Educaţie by Actual de Cluj - apr. 06, 2021 0 433

Universitatea de Științe Agricole din Cluj organizează ateliere de pomicultură și legumicultură pentru copii și adulți, în stațiunea sa de cercetare horticolă.

Este vorba despre două ateliere în aer liber, unul destinat copiilor, iar al doilea adulților, în grupuri separate, care se vor desfășura vineri, cu durata de o oră și respectiv două ore. ”Cei mici, care vor avea obligatoriu un însoțitor desemnat, vor participa la un atelier în care vor învăța despre răsaduri de legume și vor lucra sub îndrumarea specialiștilor SCH. Se vor putea înscrie maximum 15 copii, în total 30 de persoane. La rândul lor, ”cei mari” vor participa la un atelier de pomicultură, în care vor afla despre tăierile la pomi fructiferi și vor lucra, de asemenea, împreună cu specialiștii stațiunii în livezile de la SCH. Grupul adulților va include 10 persoane, care vor avea asigurat transportul în interiorul SCH”, arată universitatea.

”Începutul lunii aprilie este perioada în care pasionații de grădinărit au foarte multe de făcut. Cei care nu au reușit să termine tăierile de rărire și fructificare la pomii fructiferi mai au șansa să finalizeze aceste lucrări și pot continua cu tratamentele fitosanitare, care sunt foarte importante în această perioadă. În grădina de legume se pregătește solul, iar cei care au solarii se pregatesc pentru plantarea răsadurilor, așa că sperăm să venim în întâmpinarea celor pasionți cu sfaturi și demonstrații despre aceste lucrări. Pentru recolte bogate aceste lucrări trebuie executate corect, de aceea Stațiunea de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj-Napoca vine în sprijinul iubitorilor de grădinărit și își deschide porțile timp de câteva ore, pentru a oferi informații valoroase și demonstrații despre aceste lucrări”, spune directorul Stațiunii de Cercetare Horticolă (SCH), biologul Lukacs Lehel.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu