Închide

Ministerul Sănătății: am trimis la Autoritatea de Management cererea de finanțare pentru spitalul regional de urgență din Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 13, 2019 0 113

Ministerul Sănătății a transmis Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj“.

Anunțul a venit azi de la minister. ”Am avut o discuție cu reprezentanții departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul în care ne aflăm, dar și pentru a vedea ce putem face să urgentăm pașii ce trebuie realizați până la sfârșitul anului. Vom sustine respectarea calendarului depunerii cererilor de finantare, pentru a semna cat mai curând posibil contractele de finantare cu AMPOR si asigurarea sprijinului Comisiei Europeane pentru realizarea acestor proiecte majore”, a spus noul ministru al Sănătății, Victor Costache. Acesta adaugă că proiectul spitalului regional de urgență din Iași e cel mai avansat, pentru care s-a trimis la AMPOR cererea de finanțare în luna octombrie, și, în paralel, MS a demarat procedura de achiziție publică, pentru achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic. De asemenea, in luna noiembrie, la solicitarea MS, au fost aprobați, prin hotărâre de guvern, indicatorii tehnico- economici pentru spitalul regional de urgenta Craiova.  Reprezentanții MS pregătesc procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al spitalului regional de urgenta Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu