Închide

Mii de euro donați de clujeni de ieri până azi pentru kit-uri de depistare a noului coronavirus

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 19, 2020 0 765

Clujenii au donat mii de euro într-o singură zi spitalului județean de urgență, după apelul de ieri prin care instituția spitalicească le cerea clujenilor ajutorul ca să poată cumpăra kit-uri de detectare a infecției cu noul coronavirus, Covid-19.

De ieri după-masă și până în această dimineață suma donată de clujeni a ajuns la peste 19.000 de lei, adică peste 4.000 de euro, spune purtătorul de cuvânt al spitalului județean, Flavia Topan, pentru actualdecluj.ro. ”Sunt donații mici, de la persoane fizice”, adaugă ea.

Pentru fiecare test de depistare a infecției cu noul coronavirus e nevoie de folosirea a două kit-uri – unul de extracție, și altul de detecție. Acestea costă 5.000 de lei și respectiv 1.170 de lei fără TVA și, chiar dacă dintr-un singur kit pot fi făcute mai multe teste, e nevoie de ambele pentru ca acestea din urmă să fie concludente. Cu kit-urile cumpărate în prima tranșă, spune Topan pentru actualdecluj.ro, pot fi făcute aproximativ 3.000 de teste.

Citește și:

Spitalul județean din Cluj cumpără aparat de diagnosticare împotriva Covid-19, cu 150 de teste pe zi, cere donații clujenilor

Nici un comentariu

Scrie un comentariu